KÉSZ-előadás a magyarság Mária-tiszteletéről Körmenden

Kishírek – 2020. szeptember 24., csütörtök | 13:22

Láng Siegfried atya tartott előadást szeptember 14-én Körmenden, a Keresztény Értelmiségiek szervezésében a magyarság Mária-tiszteletéről.

A nagy szeretettel és lelkesedéssel előadott téma kapcsán az osztrák származású missziós atya elmondta, mihelyt megismerte a keresztény magyarság ezeréves történelmét, nyomban megszerette népünket.

A magyarság 1920-ban a trianoni döntés értelmében öt sebet kapott. Jézus Szíve éves ünnepén (1920. június 4.) hazánkat „keresztre feszítették”. A trianoni békediktátum öt részt vágott le az országból (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék, Burgenland). Siegfried atya előadásában kifejtette a magyarság „öt seb titkát” – Szent Istvántól Boldog Károlyig.

Az előadó vallja, hogy hazánknak mint Regnum Marianumnak, Mária országának történelmi és természetfölötti hivatása van. A keresztény Magyarország hivatása a lélekmentés, az emberek üdvösségén való fáradozás, az engesztelés. Ha a keresztény magyarság engesztelő lélekkel vállalja a Trianon óta vérző öt sebét, akkor elősegíti Közép-Európa népeinek egymással való kiengesztelődését – és nem kétséges, hogy isteni segítséget kap a trianoni sebek gyógyításához is.

Elhangzott az előadásban, hogy az engesztelés gondolatát a magyar történelem nagy engesztelő szentje, Árpád-házi Szent Margit szentté avatása alapozta meg; és Mindszenty bíboros erősítette a mozgalmat az 1948-ban meghirdetett Mária-évvel. Az engesztelés ma is feladatunk, hangsúlyozta Láng Siegfried.

A teljes cikk ITT olvasható.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria