Kétnapos konferenciát tartanak az 1600 éve elhunyt Szent Jeromosról a Pázmányon

Kultúra – 2020. szeptember 17., csütörtök | 14:27

Ama scientiam Scripturarum címmel Szent Jeromos halálának 1600. évfordulója alkalmából rendez konferenciát szeptember 30-án és október 1-jén Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Hittudományi Kara, a PPKE Bölcsészettudományi Karának Klasszika-filológia Tanszéke, a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Váci Egyházmegyei Könyvtár.

A kétnapos tudományos konferenciának a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara (HTK) ad otthont.

A járványhelyzet miatt a konferenciát online módon, interaktív formában rendezik meg. A részvételhez a PPKE HTK honlapján lehet regisztrálni. A szervezők kérik az érdeklődőket, hogy szeptember 28-ig regisztráljanak ezen a felületen.

A konferencia szeptember 30-án 10 órakor Székely János szombathelyi megyéspüspök és Puskás Attila, a PPKE HTK dékánja köszöntőjével veszi kezdetét. Az első, biblikus napon szó lesz Szent Jeromosról mint a Biblia fordítójáról éppúgy, mint a Szentírás értelmezőjéről, és Szent Jeromos munkásságának utóéletével és hatástörténetével is számos előadás foglalkozik majd. A második nap előadói bölcsészettudományi szempontból közelítenek Jeromos alakjához. A konferencia Kuminetz Géza, az egyetem rektora zárszavával ér véget.

A teljes program és további részletek ITT találhatók.

Forrás: PPKE HTK

Illusztráció: Fra Filippo Lippi: Szent Jeromos és az oroszlán (1455–60)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria