Kilenc diák kapott Szent Imre-díjat Veszprémben

2018. május 14., hétfő | 12:22

Hatodszor adták át a Szent Imre-díjat május 12-én, a veszprémi Boldog Gizella-ünnep keretében. Ezúttal a főegyházmegye kilenc tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató hitéleti tevékenységét ismerték el. A nap során sportversenyeket és izgalmas programokat is rendeztek fiataloknak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szent Imre-díjat az ünnepi szentmisét követően adta át Márfi Gyula veszprémi érsek. Az elismerést idén Bohoni Csaba, Tekker Dániel, Tóth-Almási Borbála, Bertalan Dániel László, Horváth Cecília, Dormán Dóra, Kéthely Loretta, Zsikla Máté és Takács Zoltán kapta. A szertartást követően akadályverseny várta a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák tanulóit, a sportot kedvelők pedig a Padányi Katolikus Iskolában megrendezett Gizella-kupán mérhették össze focitudásukat. 

Az akadályverseny során a Veszprém belvárosában felállított állomásokon  a fiatalokat kispapok várták, akik megismertették velük Bódi Mária Magdolna, Boldog Brenner János, Szent István és Boldog Gizella életét, de hallhattak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjéről, a Szaléziánum legújabb kiállításának kapcsán pedig az idén 25 éves veszprémi érsekségről tudhattak meg értékes információkat.

A program a Szent Mihály-bazilikában zárult, ahol az iskolák csoportjai néhány perces műsort adtak elő. 

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Hazai
Vezető híreink – olvasta már?
hittel-multbol-jovobe-mindszenty-szobrot-avattak-petofiszallason
Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatott be szentmisét.

2019. március 23., szombat
a-biblia-uzenete-napunk-gyumolcset-hozza-meg
Napunk gyümölcsét hozza meg

Nagyböjt 3. vasárnapja – Gondolatok az evangéliumhoz (Lk 13,1–9)

2019. március 23., szombat