Kinyitnak a jeruzsálemi egyházmegye templomai is, betartva a biztonsági előírásokat

Kitekintő – 2020. május 28., csütörtök | 10:27

Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin patriarkátus apostoli adminisztrátora május 26-án levélben kérte a plébánosokat, a szerzeteseket és a híveket, hogy bár minden templomot megnyitnak, az egyes lelkipásztori területeken tartsák be az előírt intézkedéseket.

A jeruzsálemi egyházmegye óvatosan és fokozatosan állítja vissza a közösségi istentiszteletet. A koronavírus-járvány miatt elrendelt karantén után a szentföldi civil hatóság lassanként nagyobb mozgást engedélyez. Azonban nem lehet pontos és egységes útmutatást adni az egyházmegye különböző lelkipásztori egységei számára, mert a polgári hatóságok döntései településenként különböznek és folyamatosan változnak – mondta el Pizzaballa érsek.

A jeruzsálemi apostoli adminisztrátor együttműködésre szólította a plébánosokat, hogy a templomok és a liturgiák a lehető legjobban elérhetők legyenek mindenki számára, tiszteletben tartva természetesen a hatóságoknak az adott helyre vonatkozó előírásait. – Minden településen más szabály van ugyanis érvényben a szájmaszkok használatára és az emberek közti biztonsági távolságra vonatkozóan. Az áldozástatásnál is be kell tartani az egészségügyi intézkedéseket; vagyis nem lehet egyszerűen és egyszerre visszatérni a karantén elrendelése előtti szokásokhoz – hívta fel a figyelmet a főpásztor.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria