„Együtt várunk rád” – Kiválasztották a szatmárnémeti katolikus ifjúsági találkozó himnuszát

2018. május 17. csütörtök 11:22

Év elején hirdettek versenyt a július 25. és 29. között Szatmárnémetiben megrendezésre kerülő Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó (OKIT) himnuszának megalkotására. A pályázat győztese Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert „Együtt várunk rád” című dala lett.

A zsűri olyan, hangszeres kísérettel előadott műveket várt, amely kapcsolódik a rendezvény témájához és üzeneteihez. A pályázó vagy pályázók 16 és 35 év közötti fiatalok lehettek – egyénileg vagy csoportban nevezve. A beküldési határidő lejártáig összesen tizenhét pályaművet iktattak a szervezők.

A zsűri tagjai Boroş Marius tenor, az Aurel Popp Művészeti Líceum klasszikusének tanára; Czier István katolikus pap, mezőfényi plébános, az OKIT egyik katekétája; Czol Ernő, a nagybányai Szentháromság-templom karnagya; Suhárt Evelin, az Aurel Popp Művészeti Líceum tanulója, ifjúsági csoportvezető voltak.

Május 15-én hozták nyilvánosságra, hogy egyöntetű döntésük alapján Fehér Róbert Benjamin és Berendi Róbert pályaműve, az Együtt várunk rád című dal lett a 2018-as szatmárnémeti OKIT himnusza. Az indoklásban a zsűri többek között megemlítette, hogy ez a dal valóban a találkozó mottójának és témájának üzeneteire épül, fiatalos ritmus- és dallamvilággal rendelkezik, könnyen tanulható, de zeneileg jól kidolgozott, és jól énekelhető nagyobb közönséggel. „Kiéreztük belőle a fiataloknak – és a dalszerzőknek – az Istennel és a Szűzanyával való kapcsolatát” – tették hozzá a zsűri tagjai.

Az OKIT-himnusz meghallgatható a találkozó honlapjánYouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Fotó: Intc.ro; Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
-koszonom-hogy-hazajohettem-osei-szulofalujaba-latogatott-michael-august-blume
„Köszönöm, hogy hazajöhettem!” – Ősei szülőfalujába látogatott Michael August Blume

Michael August Blume-mal, hazánk apostoli nunciusával és Veres András győri megyéspüspökkel, az MKPK elnökével ünnepelte az öröm vasárnapját Himod hívő népe és mindazok, akik a rábaközi faluba érkeztek december 16-án, advent harmadik vasárnapján.

20:33
eljunk-ugy-hogy-annak-isten-is-oruljon-pal-feri-atya-az-oromrol
Éljünk úgy, hogy annak Isten is örüljön – Pál Feri atya az örömről

Pál Feri katolikus pappal, mentálhigiénés szakemberrel az örömről beszélgettünk a Gaudete vasárnap apropóján.

19:45
Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 16., advent 3. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle