Kolozsváron lesz az őszi Országos Katolikus Egyetemista Találkozó

Külhoni – 2013. november 6., szerda | 10:42

A kolozsvári Katolikus Egyetemi Lelkészség (KEL) lesz a házigazdája a 2013. november 8–10. között zajló OKET-nek. A rendezvény immár hagyományosnak mondható az erdélyi egyetemi lelkészségek körében, így a szervezők a régió legtöbb nagyvárosából számítanak résztvevőkre.

A találkozó témája: Isten az egyetemen. A főszervezők, Takó István egyetemi lelkész és Lőrincz Krisztina lelkipásztori asszisztens szerint „az egyetemisták számára sok-sok lehetőség adott, hogy életformájukat tartalommal töltsék meg: tanuláscentrikusan, esetleg szórakozással és bulizással – a sor persze folytatható. Az OKET-en arra keressük a választ, hogy hol a helye mindebben a Jóistennek, és hogyan lehet az Ő akarata szerint megélni ezt az időszakot.”

Mindezek átgondolásában a résztvevőket tartalmas program segíti: többek között Kovács Gergely pápai káplán, Márton Áron püspök boldoggá avatási ügyének posztulátora tart majd előadást, továbbá lehetőségük lesz az elmélyülésre a Kolozsvár katolikus templomaiban végzett szentségimádás és szentmisék során, emellett pedig természetesen jut majd idő ismerkedésre és szórakozásra is – tájékoztatta a Kurírt a KEL részéről Molnár Zsófia és Miklós Ágnes.

A részletes programot az érdeklődők a KEL honlapján tekinthetik meg.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!