Kolping Családok lelkigyakorlata Székelykeresztúron

2019. április 12., péntek | 12:30

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében jelen lévő Kolping Családok közössége március 29. és 31. között háromnapos lelkigyakorlatot tartott Székelykeresztúron, a 16. zsoltárból idézett mottóval: „Megmutatod nekem az öröm teljességét”.

A nagyböjti elcsendesedésben a húsvétra való örömteli ráhangolódás Vormair Emese segítőnővér vezetésével történt. A lélekben megújulni vágyók az egyházmegye különböző közösségeiből érkeztek a lelkigyakorlatra. Ismerkedtek, hangolódtak, egymást értékes, otthonról előkészített lelki kincsekkel ajándékozták meg: versek, dalok, idézetek, imák, fotók, videók, szentírási részletek segítettek a Jóistenhez való kapcsolódást.

A vasárnapi evangélium témájának körüljárásával és annak pszichodrámában való megelevenítésével értékes lelki tartalmak kerültek felszínre, amelyek segítségével a résztvevőket a Jóistenhez és embertársaikhoz fűződő kapcsolataikat elemezték. Hamis bálványaikkal is szembenézhettek és felfedezhették, hogy mindezek távol tartják az embert a jónak, az örömnek a megélésétől, gátolják az öröm kibontakozását. Célként fogalmazódott meg az, hogy ezeket fel kell tudni ismerni és el kell tőlük fordulni ahhoz, hogy szabadon lehessen élni Isten örömében. Keresni kell az egyensúlyt és le kell mondani arról, ami kibillenti az embert ebből az egyensúlyból, hogy érzékeny lelke éberré váljon Isten hívó szavára, és megtapasztalja az Istenben való tartózkodás örömét.

Az örömben való töltekezés kísérője volt az ima, az ének, a meghitt beszélgetések. Hálatelt szívvel tért mindenki haza, ugyanis e lelki hétvégén valóban megvillantotta az Úr „az öröm teljességét”.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Kolping Gyulafehérvár/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle