Koncerttel ajándékoztak meg szegényeket a Vatikánban

Kitekintő – 2019. november 16., szombat | 16:41

Nicola Piovani olasz Oscar-díjas zeneszerző volt a karmester azon a koncerten, melyet a szegényeknek rendeztek a vatikáni VI. Pál teremben november 9-én, szombaton. Az Olasz Mozizenekar (l’Orchestra Italiana del Cinema) és a római egyházmegye kórusa lépett fel.

Az első sorokat a kerekesszékeseknek tartották fenn, de itt kaptak helyet azok a 75 és 90 év közötti idősek is, akik magányosan élnek Rómában. Mintegy hétezren vettek részt a koncerten.

*

Immár hagyománnyá vált, hogy a szegényeknek szentelt világnap (idén november 17., vasárnap) előtt ingyenes koncert csendül fel a többezres közönséget befogadó VI. Pál teremben. A meghívókat az olasz főváros plébániái osztják szét hajléktalanok, nehéz sorsú családok, betegek, idősek és sorstársaik számára. A meghívottakat a mindennapjaikat segítő szervezetek tagjai és önkéntesek kísérik el. 

Ferenc pápa 2015-ben vezette be a szegények világnapját, amelynek idei mottóját a 113. zsoltár ihlette: „De ő nem feledkezik meg soha a szegényről, s aki bajban is remél, nem csalódik soha.”

A szegények világnapján, november 17-én a pápa misét mutat be a Szent Péter-bazilikában, amelyre a római, más olasz, valamint külföldi egyházmegyékből is érkeznek majd szegények. A mise után a Szentatya ünnepi ebédre várja őket a VI. Pál teremben.

Forrás: MTI

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria