Koncerttel ünnepli Szent Brigitta napját az ír nagykövetség

Kultúra – 2022. február 1., kedd | 17:36

A női kreativitást ünneplő koncerttel emlékezik meg Szent Brigitta napjáról a budapesti ír nagykövetség február 3-án a Zeneakadémián.

A külképviselet január 31-i tájékoztatása szerint immár harmadik éve ünneplik különleges eseménnyel Budapesten is Szent Brigitta napját, aki Szent Patrikkal együtt Írország védőszentje.

Mint kiemelik, Írországban február elsején ünneplik Szent Brigitta napját, amely hagyományosan a tavasz kezdetét jelenti az ír szigeten, a reményt, a megújulást és a nőiséget szimbolizálva. A világ számos fővárosában az ír nagykövetségek is megemlékeznek Szent Brigitta napjáról, megünnepelve az ír nők és az adott ország női kreativitását számos program, esemény és panelbeszélgetés során.

Magyarországon a Liszt Ferenc Zeneakadémia és a dublini zeneakadémia, a Royal Irish Academy of Music együttműködésével rendeznek koncertet ír és magyar női előadók közreműködésével, ír és magyar zeneszerzők nőkhöz kapcsolódó műveiből – emelik ki a közleményben.

A Szent Brigitta-napi koncertet február 3-án este 7 órakor rendezik meg a Zeneakadémia Solti Termében. A koncertre ingyenes jegyek igényelhetők regisztráció után a Liszt Ferenc Zeneakadémia honlapján és jegypénztárában.

A koncert élőben is követhető online a Zeneakadémia honlapján.

Forrás: MTI

Fotó: St Brigid’s Well

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria

Szent Brigitta kútja Kildare-ben,  Annette McCormack szobra