Könyvbemutató Esztergomban – Idézzük fel közösen Ferenc pápa budapesti útját és a NEK-et

Kultúra – 2021. december 4., szombat | 9:15

A Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadó és a Magyar Kurír december 9-én, csütörtökön 17 órakor Esztergomban, a Keresztény Múzeumban mutatja be Az evangélium szabadságában éljetek! – Ferenc pápa beszédei budapesti és szlovákiai látogatásán és a Jöjjetek és lássátok! – A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a képek tükrében című új köteteket.

A megjelenteket Kontsek Ildikó múzeumigazgató köszönti. A köteteket bemutatják: Dejcsics Konrád OSB, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója, valamint Kuzmányi István, a Magyar Kurír igazgató-főszerkesztője.

A könyvbemutatót Ott voltam a pápai gépen – A 34. apostoli út belső nézetben címmel vetített előadás zárja.

A kötetek a helyszínen kedvezményes áron megvásárolhatók. A rendezvényen a hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően szájmaszk viselése kötelező. Helyszín: Keresztény Múzeum (Esztergom, Mindszenty tér 2.).

A Facebook-esemény IDE klikkelve érhető el.

Az evangélium szabadságában éljetek! – Ferenc pápa beszédei budapesti és szlovákiai látogatásán címmel a Bencés Kiadó és a Magyar Kurír gondozásában megjelent kötet segítségével visszatekinthetünk a Szentatya szeptember 12–15. közötti, 34. nemzetközi apostoli útjára.

A képekkel illusztrált könyv tartalmazza Ferenc pápa Budapesten és szlovákiai útján elmondott valamennyi beszédét, a szlovák jezsuita tartomány tagjaival folytatott beszélgetését, valamint a visszaúton a repülőgép fedélzetén adott sajtótájékoztatóját.

A kötethez Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke és Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek, a Szlovák Püspöki Konferencia (KBS) elnöke írt ajánlást. A könyvhöz előszót Kuzmányi István, a Magyar Kurír főszerkesztője írt, aki az apostoli úton a sajtódelegáció tagjaként elkísérhette a Szentatyát.

A Jöjjetek és lássátok! – A budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a képek tükrében című album 197 fénykép segítségével röpít vissza a kongresszus hetébe, mutatja be a 2021. szeptember 5. és 12. között zajlott eseményeket.

A Magyar Kurír gondozásában megjelent kötet a szerkesztőség két fotósa, Merényi Zita és Lambert Attila által készített felvételek gyűjteményét tartalmazza, melyek

alkalmasak arra, hogy felidézzék azokat az eseményeket, melyek a kongresszus hete alatt megérintették mindannyiunk lelkét.

A kötetek megvásárolhatók az Új Ember könyvesboltban (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8. Nyitvatartás: hétfő, kedd, csütörtök, péntek: 9–17 óráig; szerdán 10–18 óráig) vagy megrendelhetők az Új Ember online könyváruházban, továbbá beszerezhetők az Apátsági Termékek Boltjában (Budapest, V. kerület, Károlyi utca 19.) és az Apátságitermékek.hu webshopban, illetve a könyvbemutatót követően a Keresztény Múzeumban.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria