Könyvbemutatók sora a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban

Kultúra – 2016. december 23., péntek | 13:51

2016. december 20-án könyvbemutatókra várták az érdeklődőket a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtárban.

A 2016-os év utolsó a Genius Savariensis Szabadegyetem által szervezett rendezvénye könyvbemutatók sorából állt. 2016. december 20-án kedden, a közel két és fél órás könyvbemutatók után, a megjelent könyvekből vásárlásra is volt lehetősége az érdeklődőknek.

A Savaria University Press gondozásában megjelent könyveket a kiadó ezen az estén féláron kínálta megvásárlásra. Az est kezdetén Fűzfa Balázs irodalomtörténész beszélgetett Pusztay János nyelvészprofesszorral a Köröttem a világ című újonnan megjelent könyvéről. A múlt év folyamán, a Genius Savariensis Szabadegyetem szervezésében – több más kurzus mellett – került megrendezésre egy a migrációs témával is foglalkozó kurzus, amelyen a résztvevők a professzor markáns véleményét is megismerhették e témával és a napjainkat is érintő jelenséggel kapcsolatban. Most megjelent kötetében többek között erről is olvashatunk.

Az est második felében pedig Zágorhidi Czigány Balázs és Tóth Ferenc egy beszélgetés keretében mutatták be a Via Sancti Martini. Szent Márton útjai térben és időben című – ugyancsak most megjelent – tanulmánykötetet, mely a múlt évben, Szombathelyen tartott nemzetközi Szent Márton-konferencia előadásainak anyagát tartalmazza. A kötet helyi vonatkozásokat is bemutat. Részben helyi kutatók, szakemberek legújabb kutatásait tárja az olvasók elé. A reprezentatív kötet a Magyar Tudományos Akadémia kiadásában jelent meg.

Az est végén nemcsak vásárolni lehetett a könyvekből, hanem azokat örömmel dedikálták is a szerzők.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria