Korcsolyákat és belépőjegyeket is kaptak a debreceni görögkatolikus lakásotthonban élő fiatalok

Hazai – 2020. január 23., csütörtök | 12:43

A debreceni gyorskorcsolya-Eb előtt, január 21-én korcsolyákat és a jégcsarnokba kaptak belépőjegyeket a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott lakásotthonokban lakó gyermekek.

„A korcsolya az egyik legegészségesebb sport, mert rengeteg izomcsoportot megmozgat, és ha együtt korizunk, akkor egy jó kis közösségépítő mozgásforma is” – mondta Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a Debreceni Jégcsarnokban. „A jégcsarnok megnyitása óta számtalan gyermekeknek szóló programot valósítottunk már meg, és külön örömömre szolgál, hogy ma a Tesco áruház felajánlásából tíz pár korcsolyát és belépőjegyeket is átadhatunk a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat által fenntartott Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Békés utcai lakásotthonában élő fiataloknak.”

A központ képviseletében Tripsó Zoltán intézményvezető vette át a sportszereket, aki külön köszönetet mondott az eddigi együttműködésért is, hiszen Debrecen városa sosem feledkezik meg a lakásotthonos gyermekekről: rendszeresen támogatják a szabadidős tevékenységeket, kirándulásokra járhatnak a fiatalok, emellett nyári strandbelépőket is szoktak kapni. A Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ Debrecenben, Tégláson, Nyíradonyban, Nyíracsádon és Nyírmártonfalván kilenc lakásotthonban 94 férőhelyen, valamint Hajdúböszörmény, Téglás, Hajdúsámson, Nyíradony, Nyíracsád, Nyírmártonfalva településeken működő nevelőszülői hálózatban 267 férőhelyen 78 nevelőszülői családban gondoskodik gyerekekről.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere az átadón kiemelte: éppen egy jeles sportesemény előtt sikerült megajándékozni a gyerekeket a sportszerekkel, hiszen pénteken veszi kezdetét a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság a városban, a Főnix Csarnokban. A nevezések alapján 24 ország közel 140 sportolója lép majd jégre. Magyarország mind a nők, mind a férfiak között öt-öt versenyzővel nevezett a kontinensviadalra.

Forrás és fotó: Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria