Kórházpasztorációs munkatársak számára tartottak lelkinapot Egerben

Hazai – 2020. február 13., csütörtök | 10:32

A Lourdes-i Boldogságos Szűz Mária napján, a betegek világnapján, február 11-én lelkinapra gyűltek össze az Egri Főegyházmegyében kórház-pasztorációs területen dolgozók az Egri Érseki Papnevelő Intézet kápolnájában.

Árvai Zoltán kórházlelkész úgy fogalmazott: fontos, hogy átérezzük a betegek helyzetét mi, akik közel vagyunk hozzájuk; fel kell fedeznünk bennük Krisztust, aki azonosítja magát a szenvedő emberrel.

A lelkinap részeként szentmisét mutatott be Ternyák Csaba érsek. Szentbeszédében rámutatott: amikor az ember bajban van, akkor jut igazán eszébe az Isten; kiszolgáltatott helyzetben tudunk a legjobban imádkozni.

Sok ember úgy talál vissza betegségében Istenhez, hogy közben küzd vele, de küzd a saját hitéért is. Közös tapasztalatunk, hogy a hitünkért meg kell küzdenünk. A kórházi szolgálattevők a legnagyobb empátiával fordulnak a súlyos és nehéz kísértéseket megélőkhöz a kórházi ágy mellett. Amíg úton vagyunk, mindig meg kell becsülnünk a hit ajándékát. Gyenge vagy fogyatkozó hitünkre tekintve még nagyobb megértéssel tudunk tekinteni a küzdelmet folytató betegekre – hangsúlyozta a főpásztor.

A szentmisét egymást megerősítő, közösségformáló beszélgetések, tanúságtételek követték.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria