Közlemény a március elején Jemenben elrabolt szalézi szerzetessel kapcsolatban

2016. július 22. péntek 13:40

Július 19-én, kedden újra felkerült a Facebook közösségi oldalra Tom Uzhunnalil szalézi szerzetes fényképe, akit március 4-én raboltak el a jemeni kikötővárosban, Ádenben. Francesco Cereda rendfőnöki vikárius július 21-én közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amit az alábbiakban teszünk közzé.

Konzultáltunk Bengaluru Szalézi Tartomány titkárával, aki a tartomány hivatalos szóvivője, valamint Paul Hinder hivatalával, aki Dél-Arábia apostoli vikáriusa Abu-Dzabiban. Értesüléseik szerint nincsenek újabb hírek vagy további fejlemények Tom atya helyzetével kapcsolatban. Abban az esetben, ha új információjuk van, Hinder atya azonnal tájékoztatja a Szalézi Társaságot.

Nem tudjuk, kitől ered Tom atyának a Facebookon megjelent fotója, mert azóta mindenhonnan törölték, és még az sem biztos, hogy ez a fénykép hiteles; a tartományi titkárnak, miután egyeztetett rendtársaival a tartományban, kétségei támadtak a kép hitelességét illetően.

A fotó megjelenése nyomán ismét feltámadt az aggodalom Tom atya ismeretlen helyzetével kapcsolatban, ami néhány hét csend után újra a szomorú esemény felé fordítja a közvélemény figyelmét. Tartsuk éberen a lelkiismeretünket, hiszen számos országban üldözik a keresztényeket, és emlékezzünk meg róluk imáinkban, különösen Tom atyáról. Folyamatosan sürgessük azokat a kezdeményezéseket, ha lehetséges, amelyek célja újabb információk szerzése és a kapcsolat létrehozása.

A Szalézi Társaság továbbra is szemmel tartja a kibontakozó helyzetet, Tom atya családja mellett áll, és együttműködik Dél-Arábia apostoli vikáriusával, valamint az indiai kormánnyal.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54