Közlemény a március elején Jemenben elrabolt szalézi szerzetessel kapcsolatban

2016. július 22. péntek 13:40

Július 19-én, kedden újra felkerült a Facebook közösségi oldalra Tom Uzhunnalil szalézi szerzetes fényképe, akit március 4-én raboltak el a jemeni kikötővárosban, Ádenben. Francesco Cereda rendfőnöki vikárius július 21-én közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amit az alábbiakban teszünk közzé.

Konzultáltunk Bengaluru Szalézi Tartomány titkárával, aki a tartomány hivatalos szóvivője, valamint Paul Hinder hivatalával, aki Dél-Arábia apostoli vikáriusa Abu-Dzabiban. Értesüléseik szerint nincsenek újabb hírek vagy további fejlemények Tom atya helyzetével kapcsolatban. Abban az esetben, ha új információjuk van, Hinder atya azonnal tájékoztatja a Szalézi Társaságot.

Nem tudjuk, kitől ered Tom atyának a Facebookon megjelent fotója, mert azóta mindenhonnan törölték, és még az sem biztos, hogy ez a fénykép hiteles; a tartományi titkárnak, miután egyeztetett rendtársaival a tartományban, kétségei támadtak a kép hitelességét illetően.

A fotó megjelenése nyomán ismét feltámadt az aggodalom Tom atya ismeretlen helyzetével kapcsolatban, ami néhány hét csend után újra a szomorú esemény felé fordítja a közvélemény figyelmét. Tartsuk éberen a lelkiismeretünket, hiszen számos országban üldözik a keresztényeket, és emlékezzünk meg róluk imáinkban, különösen Tom atyáról. Folyamatosan sürgessük azokat a kezdeményezéseket, ha lehetséges, amelyek célja újabb információk szerzése és a kapcsolat létrehozása.

A Szalézi Társaság továbbra is szemmel tartja a kibontakozó helyzetet, Tom atya családja mellett áll, és együttműködik Dél-Arábia apostoli vikáriusával, valamint az indiai kormánnyal.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
fiatalok-zarandoklata-auschwitzban-valamennyien-lehetunk-beke-kezmuvesei
Fiatalok zarándoklata Auschwitzban: „Valamennyien lehetünk a béke kézművesei”

Szeptember 23-án ért véget a krakkó-auschwitzi találkozó, amelyre a Szent Egyed közösség ötszáz fiatalt hívott Kelet-Közép Európából: meghallgatták egy túlélő tanúságtételét, ellátogattak az emlékhelyekre, és együtt gondolkodtak arról, hogyan tudnak fiatalként egy erőszak nélküli világot építeni.

19:15
bucsut-es-szuletesnapot-unnepeltek-kelenfoldi-szent-gellert-plebanian
Búcsút és születésnapot ünnepeltek a kelenföldi Szent Gellért-plébánián

Huszonöt évvel ezelőtt, 1992-ben mutatták be az első szentmisét a kelenföldi Szent Gellért-templomban. Az évforduló és Szent Gellért ünnepe alkalmából szeptember 24-én búcsúi szentmisét mutatott be Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

18:38