Központi papi rekollekciót tartottak Veszprémben

Hazai – 2023. november 20., hétfő | 12:43

Őszi rekollekciót tartottak az egyházmegye papjainak Veszprémben – adta hírül november 17-én a Veszprémi Főegyházmegye honlapja. A papi együttlét a zsolozsma napközi imaórájának közös imádkozásával kezdődött. A rekollekciós előadást Udvardy György érsek tartotta Papi szolgálatunk címmel.

Az előadás folytatása a főpásztor szeptemberi rekollekciós előadásának, amelyet a püspöki szolgálatról tartott.

A főpásztor elmélkedésének középpontjában a papi hivatás alapjaként a Krisztustól jövő személyes meghívás állt mint a papság és az ebből következő, egész életet kitöltő sajátos papi szolgálat kiindulópontja, egyszersmind titka, amely mindannyiuk esetében teljesen egyedi, egyéni, és éppen ezért mások számára sokszor nem is érthető, értelmezhető. Ebből a meghívásból következik minden további a papi életben és szolgálatban, és a lelkipásztorok a hivatásuk útján érkező különféle nehézségek idején is mindig visszatérhetneünk meghívástörténetükhöz, az első szeretetet felidézve.

Szó esett a papi életállapotból fakadó különféle krízisekről, ezek elkerülésének lehetőségeiről, valamint a megerősítésekről: a papi szolgálat kiindulópontjaként a személyes istenkapcsolatról, az egyéni imádságról, „amely minden tevékenységünket, aktivitásunkat táplálja és élteti”.

Ezután az lelkipásztorok kiscsoportos beszélgetések során személyes tapasztalataikkal és meglátásaikkal folytathatták tovább a közös gondolkodást és beszélgetést a papi szolgálatot és tevékenységünket érintő kérdésekben.

A rekollekció a déli Úrangyala imádság elimádkozásával zárult.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria