Különleges fatimai engesztelést tartottak a toronyi hívek

Hazai – 2020. május 18., hétfő | 12:33

Május 13-án a járványveszélyre tekintettel különleges módon tartották meg Toronyban a hagyományos fatimai engesztelő imaestet: a plébániához tartozó hívekhez vitték el a Fatimai Szűz Mária szobrát.

A járvány idején a lelkipásztorok keresték a lehetőséget, hogy tartsák a kapcsolatot a hívekkel. Ennek keretében került sor az online szentmise-közvetítésekre. A toronyi plébánia területén is követhették a hívek ebben a formában a szertartásokat, de ezenkívül is kereste a lehetőséget a plébánosuk, Perger Gyula, hogy a hatósági előírásokat betartva találkozni tudjon a hívekkel.

Immár kilenc éve hagyomány, hogy minden hónap 13-án fatimai engesztelésre gyűlnek össze a hívek. A jelenlegi egyházi rendelkezés szerint nagyobb összejövetel és körmenet nem tartható. Gyula atya nem szerette volna ezt a hagyományt megszakítani, ezért a kiküldött szórólapokon jelezte „eddig a hívek jöttek a Szűzanyához minden hónap 13-án, most a járványveszély idején a Szűzanya megy el mindenkihez”.

A Szűzanya szobrát egy terepjáróra rögzítve vitte el a plébániához tartozó négy község minden lakójához. Az utcákat végigjárva az autóból égi Édesanyánkat köszöntő énekek szóltak. A hívek házaik ablakait feldíszítve, az utcán állva üdvözölték a nehéz időkben is őket segítő Szűzanyát.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Magyar Ákos, Németh Norbert, Puskás Enikő

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria