A Kunszt József-díj 2010. évi átadása

Hazai – 2010. május 14., péntek | 16:40

Május 14-én délután Bábel Balázs érsek köszöntője és Pápai Lajos győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Oktatásügyi Bizottsága elnökének ünnepi beszéde után adták át a Kunszt József-díjakat Kalocsán.

A díjat Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek alapította 2001-ben, a Kalocsai Érsekség 1000 éves fennállása alkalmából, Kunszt József (1790-1866) egykori kalocsai érsek emlékére, aki az oktatás és a tudomány bőkezű mecénása volt.

A díjat minden évben Kunszt József kinevezésének évfordulóján, május 15-én vagy e dátumhoz közeli napon kaphatja meg a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye, a Főegyházmegye területén működő szerzetesrendek, illetve a Kalocsa Város Önkormányzata által fenntartott iskolák egy-egy pedagógusa. A tapasztalt, kiváló szakmai felkészültségű, eredményes, a gyermekekkel és a kollégákkal jó kapcsolatot ápoló, példás magánéletű díjazottak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye részéről bronz emlékplakettet, intézményük fenntartója részéről pedig egyhavi bérnek megfelelő pénzjutalmat kapnak.

A 2010. év díjazottjai:
A Főegyházmegye fenntartásában működő intézményekből: Hefner Istvánné tanárnő – jánoshalmi Szent Anna Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Diákotthon
A szerzetesi fenntartású intézmények részéről: Hornyák Ferencné óvodavezető – bajai László Általános Művelődési Központ
Kalocsa Város részéről: Bogdánné Fekete Ágnes tanárnő – kalocsai Dózsa György Gazdasági, Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium

Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye/Magyar Kurír