Lélekerősítő telefonos beszélgetésekkel segít a Pécsi Egyházmegye

Hazai – 2020. március 29., vasárnap | 17:53

A Pécsi Egyházmegye a kialakult járványügyi helyzetben Lélekerősítő névvel telefonos beszélgetésekkel segít azoknak, akik a napok múlásával lelki nehézségekkel küzdenek. Mától papok és civil szakemberek várják a telefonhívásokat.

Az új, még mindenki számára ismeretlen helyzet bármelyikünk számára, bármikor krízishelyzetet teremthet. A megváltozott életkörülményeink, a veszteségeink, a napi rutin átalakulása, elvesztése, a megszokott munka hiánya, a megnövekedett munkaterületek kimerítő léte, az átalakult munkavégzés feszítettsége, az aktivitás kivitelezhetetlensége, a bezártság, a gyerekekről való folyamatos és újszerű gondoskodás, a személyes kapcsolatok intenzitásának módosulása, az ismeretlen és új oktatási folyamatok, a szülőkért való távoli aggodalom mind-mind szorongást, frusztrációt, elkeseredést válthat ki, felőrölheti a lelkierőt.

Ha erőnket veszítjük, hitünk is válságba kerülhet, gyengülhetnek eddigi kapcsolódási pontjaink, a közös otthonmaradás vagy éppen a terhelt munkavégzés során fokozódhatnak a konfliktusok, türelmetlenebbekké válhatunk. Bár ez a jelen helyzetben általános reakció, hosszú távon való fennmaradása sajnos negatívan befolyásolhatja döntéseinket, gondolkodásunkat, cselekvéseinket, következtetéseinket, mások felé való nyitottságunkat; kimerítő lehet, rontva életminőségünket, kedélyállapotunkat, szoros közösségünkhöz való kapcsolódásunkat, fizikai erőnlétünket, ellenálló képességünket.

A Pécsi Egyházmegye a kialakult járványügyi helyzetben Lélekerősítő névvel telefonos beszélgetések lehetőségét ajánlja fel azoknak, akik a napok múlásával felmerülő lelki nehézségeikben ilyen formában szeretnének segítséget találni.

A Pécsi Egyházmegye központi telefonszámát (+36-72-513-030) tárcsázva a mai naptól lehetőségünk van lelkipásztorokkal és civil szakemberekkel beszélgetni mindennap 9 és 12, illetve 15 és 19 óra között.

A segítő papokat és a szakembereket a telefonszám hívását követően az egyházmegye munkatársának segítségével tudják elérni.

Kérik, amennyiben környezetükben lelki segítségre szorulókat látnak, ajánlják figyelmükbe a Lélekerősítő program lehetőségét.

Forrás és illusztráció: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria