Letették a vajdahunyadi magyar bölcsőde alapkövét

2019. április 12., péntek | 14:01

Másfél év előkészítő adminisztrációs munka után április 9-én, kedden letették és megáldották a vajdahunyadi magyar bölcsőde alapkövét.

2017 nyarán Vajdahunyad magyar elöljárói és képviselői segítséget kértek a magyar kormánytól, és a külhoni szórványprogram útján egy bölcsőde építéséhez szükséges támogatásra pályáztak. Másfél év után, április 9-én lefektették és megáldották az intézmény alapkövét. Az idén szeretnék tető alá hozni az épületet, utána kényelmessé, használhatóvá teszik a bölcsődét.

„Tudjuk, hogy az emberi hozzáállás is nagyon fontos, amely a mi részünkről biztosítva van, de nekünk, hívő embereknek a szerető Isten segítségére is mérhetetlen szükségünk van. Ezért ezekben a pillanatokban Isten jóságos tekintetét esdjük le erre az építményre, hogy őrizze és védelmezze a kezdetet, majd a folytatást is” – olvasható a Vajdahunyadi Római Katolikus Plébánia közleményében.

Forrás és fotó: Romkat.ro

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Kishírek
Vezető híreink – olvasta már?
latni-az-ures-sirt-es-hinni
Látni az üres sírt és hinni

Húsvétvasárnap – Gondolatok az evangéliumhoz (Jn 20,1–9)

16:00
istenkereses-es-beavatas-beszelgetes-katekumenatus-gyakorlatarol
Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

13:00
Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Útravaló – 2019. április 20., húsvét vigíliája

Napról napra közreadunk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat. Húsvét második vasárnapjáig Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót: elmélkedései a római egyház ősi stációs liturgiája útján vezetnek.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle