Letették a zalaegerszegi Szent Család Óvoda új épületének alapkövét

Hazai – 2021. március 8., hétfő | 16:14

Megkezdődtek Zalaegerszegen a Szent Család Óvoda bővítési, építési munkálatai. Ennek részeként március 5-én lerakták az új épület alapkövét.

Több mint 800 millió forintos fejlesztéssel valósul meg a bővítés a zalai megyeszékhelyen. Várhatóan 2022 őszére készül el a beruházás, amelynek köszönhetően egy 1120 négyzetméteres, öt csoportszobás, kápolnával és tornaszobával is rendelkező modern óvodaépületet használhatnak majd a gyerekek, óvodapedagógusok. A kápolna és a tornaszoba összenyitható lesz, így nagyobb létszámú közösségi programok lebonyolítására is alkalmas lesz az épületet.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az ünnepségén beszélt arról, hogy a kormány az eltelt tizenegy évben több tucatnyi lépéssel segítette a családokat, a házasulókat, a gyermekvállalást. A 2010-es kormányváltáskor az egyik legfontosabb cél a nemzet megerősítése volt, ami a családokon keresztül valósult meg, elsősorban a családtámogatások és a munkahelyek megerősítése révén. Ebben az időszakban több mint 80 százalékkal nőtt a házasságok száma, illetve felére csökkent az abortuszoké – tette hozzá az államtitkár.

A kormány az elmúlt években támogatta az önkormányzati óvodák és bölcsődék építését, bővítését, és ugyanúgy támogatást nyújtott az egyházi fenntartású intézmények fejlesztéseihez. A zalaegerszegi Szent Család Óvodával kapcsolatban Soltész Miklós megjegyezte: hármas összefogással, a város, a Katolikus Egyház és a kormány együttműködésével valósulhat meg a beruházás.

Az ünnepségen beszédet mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester, valamint Császár István általános helynök is.

Kovácsné Ujj Andrea, az óvoda vezetője arról szólt, hogy az intézmény 1997-ben nyitotta meg a kapuit, majd 2011-ben került egyházi fenntartásba, a Szombathelyi Egyházmegyéhez. Az induláskor 43 gyermeket nevelő óvodába ma már 105 kisgyerek jár.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye; MTI

Fotó: MTI/Varga György

Kapcsolódó fotógaléria