„Össze tudod még rakni a Margitszigetet?” – Irodalmi estet tartottak Szombathelyen

Kishírek – 2016. április 26., kedd | 10:33

A Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár teremkönyvtára adott otthont április 21-én a Genius Savariensis Szabadegyetem irodalmi estjének. „Össze tudod még rakni a Margitszigetet?” címmel Lutor Katalin és Rozmán Kristóf előadásában 19. és 20. századi költők verseit hallgathatták meg az érdeklődők.

A fiatal művészek számára nem volt ismeretlen az egyházmegyei könyvtár „színpada”, mivel a közönség már mindkettőjüket láthatta korábban.

Fűzfa Balázs irodalomtörténész bevezetőjében méltatta az előadókat, és modern Janusként a múltba és a jövőbe is tekintett. Elmondta, hogy az előadás a költészet hete epilógusának is tekinthető. A költészet napjának apropóján szóba került József Attila jelentősége és szellemiségének megismertetése az ifjúsággal.

Az előadók stílusukban teljesen eltérő képet formáltak, mégis tökéletesen kiegészítették egymást. Számos nagy magyar költő, köztük Nemes Nagy Ágnes, József Attila, Márai Sándor, Ady Endre, Tóth Árpád, Babits Mihály, Vörösmarty Mihály, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Weöres Sándor verseit adták elő, de nem maradhatott el a közös közös produkció sem: Petőfi Sándor Reszket a bokor, mert... című versét együtt szavalták el.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria