Magyar rendtagok is részt vettek az északnémet domonkos tartomány nagykáptalanján

2017. február 9. csütörtök 12:38

Január 29. és február 4. között tartották az északnémet (teutón) domonkos tartomány nagykáptalanját Hamburgban. Mivel a magyar közösség a német tartomány része, a magyar vikariátus is képviseltette magát a káptalanon Barna Máté tartományi vikárius és Bejczi Tibor socius személyében.

A nagykáptalan feladata az elmúlt négy esztendő értékelése és a következő négyéves időszak megtervezése. A tagok különböző bizottságokban meghatározzák a tartomány életét, működési irányát. Ezek a döntések befolyásolják a magyar domonkosok életét is, akik idén augusztusban tartják nagygyűlésüket.

Idén új tartományfőnököt is választottak a német rendtagok, miután Johannes Bunnenberg szolgálati ideje lejárt. Az új német tartományfőnök Peter Kreutzwald, aki eddig a manzi kolostorban tanuló testvérek magisztere volt.

Peter Kreutzwald elfogadta a tisztséget, és Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, az esti zsolozsma keretében ünnepélyesen beiktatták.

Forrás és fotó: Domonkosok.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: szerzetesek
Vezető híreink - olvasta már?
erdo-peter-pozna-ban-adjatok-egy-fix-pontot-es-en-kiforditom-sarkaibol-vilagot
Erdő Péter Poznańban: „Adjatok egy fix pontot, és én kifordítom sarkaiból a világot”

A Lengyel Püspöki Konferencia szervezésében szeptember 22-én Poznańban tartották az Országos Lelkipásztori Fórumot. Stanisław Gądecki érsek, a Lengyel Püspöki Konferencia elnökének meghívására Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével szentmisét ünnepeltek.

2018. szeptember 22. szombat
felkesziteni-az-orok-eletre-nyary-zsigmond-igazgato-25-eves-szent-gellert-iskolarol
Felkészíteni az örök életre – Nyáry Zsigmond igazgató a 25 éves Szent Gellért Iskoláról

Idén ünnepli alapításának 25. évfordulóját a Budapest-Krisztinavárosban található Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. Jelenleg 461 diák tanul itt, a tantestület létszáma 48 fő. A negyedszázados jubileum alkalmából Nyáry Zsigmond igazgatóval beszélgettünk.

2018. szeptember 22. szombat