Magyar rendtagok is részt vettek az északnémet domonkos tartomány nagykáptalanján

2017. február 9. csütörtök 12:38

Január 29. és február 4. között tartották az északnémet (teutón) domonkos tartomány nagykáptalanját Hamburgban. Mivel a magyar közösség a német tartomány része, a magyar vikariátus is képviseltette magát a káptalanon Barna Máté tartományi vikárius és Bejczi Tibor socius személyében.

A nagykáptalan feladata az elmúlt négy esztendő értékelése és a következő négyéves időszak megtervezése. A tagok különböző bizottságokban meghatározzák a tartomány életét, működési irányát. Ezek a döntések befolyásolják a magyar domonkosok életét is, akik idén augusztusban tartják nagygyűlésüket.

Idén új tartományfőnököt is választottak a német rendtagok, miután Johannes Bunnenberg szolgálati ideje lejárt. Az új német tartományfőnök Peter Kreutzwald, aki eddig a manzi kolostorban tanuló testvérek magisztere volt.

Peter Kreutzwald elfogadta a tisztséget, és Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, az esti zsolozsma keretében ünnepélyesen beiktatták.

Forrás és fotó: Domonkosok.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: szerzetesek
Vezető híreink - olvasta már?
a-biblia-uzenete-jo-pasztor-es-jo-nyaj
A jó pásztor – és a jó nyáj…

Húsvét 4. vasárnapja – Gondolatok az olvasmányokhoz (ApCsel 4,8–12; 1Jn 3,1–2; Jn 10,11–18)

16:00
megjelent-ket-belvarosi-templom-folyamatos-szentsegimadasat-segito-kiadvany
Megjelent két, a belvárosi templom folyamatos szentségimádását segítő kiadvány

A Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony-főplébániatemplomban 2018. január elsejétől folyamatos (éjjel-nappali) szentségimádás indult. Április 20-án, pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében két, a témával kapcsolatos könyvet mutattak be az altemplomban.

2018. április 20. péntek