Magyar rendtagok is részt vettek az északnémet domonkos tartomány nagykáptalanján

2017. február 9. csütörtök 12:38

Január 29. és február 4. között tartották az északnémet (teutón) domonkos tartomány nagykáptalanját Hamburgban. Mivel a magyar közösség a német tartomány része, a magyar vikariátus is képviseltette magát a káptalanon Barna Máté tartományi vikárius és Bejczi Tibor socius személyében.

A nagykáptalan feladata az elmúlt négy esztendő értékelése és a következő négyéves időszak megtervezése. A tagok különböző bizottságokban meghatározzák a tartomány életét, működési irányát. Ezek a döntések befolyásolják a magyar domonkosok életét is, akik idén augusztusban tartják nagygyűlésüket.

Idén új tartományfőnököt is választottak a német rendtagok, miután Johannes Bunnenberg szolgálati ideje lejárt. Az új német tartományfőnök Peter Kreutzwald, aki eddig a manzi kolostorban tanuló testvérek magisztere volt.

Peter Kreutzwald elfogadta a tisztséget, és Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, az esti zsolozsma keretében ünnepélyesen beiktatták.

Forrás és fotó: Domonkosok.hu

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Címkék: szerzetesek
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kitagult-liturgikus-ter-bemutatjuk-megujulo-gyori-szekesegyhazat
Kitágult a liturgikus tér – Bemutatjuk a megújuló győri székesegyházat

A győri Nagyboldogasszony-székesegyház felújításáról Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke; Lukácsi Zoltán, a Győri Hittudományi Főiskola rektora; Bognár István püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa és Németh Attila sopronbánfalvi plébános számolt be olvasóinknak.

2017. december 13. szerda
angyal-lehel-teren-bunbanati-es-imaestet-tartanak-az-arpad-hazi-szent-margit-templomban
ANGYAL a Lehel téren – Rekordszámú pap várja a gyónni vágyókat az Árpád-házi Szent Margit-templomban

A Regnum Marianum és a Lehel téri Árpád-házi Szent Margit-templom közössége „Adventi és Nagyböjti Gyónási Alkalmat”, azaz ANGYAL-t szervez december 20-án, 18 órától a budapesti Lehel téri templomban.

2017. december 13. szerda