Magyarország új szentszéki nagykövete átnyújtotta megbízólevelét Ferenc pápának

Kitekintő – 2015. december 7., hétfő | 15:47

A pápa december 7-én, hétfőn délben az Apostoli Palota dolgozószobájában fogadta Habsburg-Lotharingiai Eduárdot, Magyarország szentszéki nagykövetét, családját és kíséretét.

Habsburg-Lotharingiai Eduárd a találkozó során átnyújtotta a Szentatyának a magyar köztársasági elnök megbízólevelét. Ezzel a gesztussal teljes jogkörrel látja el diplomáciai feladatait.

* * *

Habsburg-Lotharingiai Eduárd 1967. január 12-én született Münchenben. Édesapja Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a budapesti székhelyű Mindszenty Alapítvány elnöke. Felesége Maria Theresia von Gudenus bárónő. Hat gyermekük van. Kinevezéséig Bécsben élt családjával.

Habsburg Eduárd a németországi eichstätti katolikus egyetemen tanult, filozófiából mester fokozatot szerzett, majd Aquinói Szent Tamás és Nagy Szent Albert filozófiai gondolataiból doktorált. Tanulmányai után médiaszakemberként dolgozott, 1996 és 2001 között rajzfilmek készítésével foglalkozott. 2002-ben a német ZDF és az osztrák ORF televízió számára forgatókönyveket írt. 2009 és 2014 között Klaus Küng Sankt Pölten-i püspök szóvivője volt, 2014-től a Habsburg család szóvivője. Vatikáni nagykövetként Habsburg-Lotharingiai Eduárd sógora, Alfons M. Kloss kollégája lesz, ő ugyanis Ausztriát képviseli a Szentszéknél.

Az új szentszéki nagykövet több nyelven: németül, angolul, franciául, olaszul, spanyolul, magyarul és a latinul is beszél.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria