Május 31-ig meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Sapientia Főiskola hitéleti képzéseire

Hazai – 2021. május 13., csütörtök | 12:19

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbított határidővel várja a jelentkezőket képzéseire, köztük a hittanár–nevelőtanár mesterképzésre, a katekéta–lelkipásztori munkatárs képzésre és a lelkigondozói mesterképzésre.

A hittanár–nevelőtanár mesterképzésre várják mindazok jelentkezését, akik elkötelezettséget éreznek a  hit üzenetének tanítására, annak rendezett módon való átadására az iskolában vagy a plébánián. Végzett pedagógusoknak, teológusoknak osztott mesterképzést kínálnak, érettségizettek és katekéta–lelkipásztori munkatárs végzettséggel rendelkezők osztatlan mesterképzésre adhatják be jelentkezésüket.

Katekéta–lelkipásztori munkatárs képzésre várják azokat a jelentkezőket, akik közösségükben már végzik a katekézis szolgálatát, a pasztorális munkát, és szeretnének bekapcsolódni az Egyház, illetve a helyi plébánia életébe és lelkipásztori szolgálatába. A képzés teológiai alapismereteket nyújt, a hallgatóknak a jövőben lehetőségük nyílik mesterszakon folytatni tanulmányaikat.

Lelkigondozói mesterképzésre mindazok jelentkezését várják, akik elhivatottságot és készséget éreznek lelkigondozói szolgálat ellátására főként kórházakban, idősotthonokban, szociális intézményekben. Hitéleti végzettség hiányában teológiai részismereti, felkészítő modul elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

Valamennyi hitéleti képzés során törekednek arra, hogy a feladatok és a munka elvégzéséhez minden hallgató megszerezze a megfelelő tudást és kompetenciát. Mindehhez felkészülést nyújtanak a gyakorlatok és a gyakorlati kurzusok, amelyek szerves részét képezik valamennyi meghirdetett képzésnek.

A képzésekről és a jelentkezésről részletes tájékoztatás kérhető a főiskola munkatársaitól: a tanulmanyi.osztaly@sapientia.hu e-mail-címen vagy ITT.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria