Mária oltalma alá

Hazai – 2013. január 7., hétfő | 11:40

„Élet-kápolna” Kistarcsán. A Rózsafűzér Királynője Plébánia mózeskosarat helyezett el a templom mellett, ahova nehéz helyzetben levő édesanyák névtelenül betehetik az újszülöttet.

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Bíró László tábori püspök és Katona István egri segédpüspök számos hívő jelenlétében a templom mögött található Élet-kápolnát. Ebben egy befogadó üvegszekrény és mózeskosár található, amelybe a Szűzanya oltalmába, Szent Péter esernyője alá névtelenül elhelyezheti újszülöttjét a nehéz helyzetben lévő édesanya. A riasztóberendezés azonnal jelez a templom védelmét is ellátó Pestor szolgálatnak, akik négy percen belül kiérnek, és a kórház újszülött osztályára juttatják a csecsemőt.

Az országban elsőként a kistarcsai plébánia vállalja fel egy nem kívánt gyermek befogadását és szerető családhoz történő juttatását. A programot később az egész Kárpát-medencére kiterjesztenék.

A Szent Péter esernyője program Eőry Ajándok népegészségügyi programjának része, amely megoldást biztosít a kényszerhelyzetben lévő, elkeseredett, leendő édesanyák számára.

Ahogy a kórházakban elhelyezett inkubátoroknak, a plébánián felszentelésre kerülő befogadó kosárnak szimbolikus jelentése is van: megadni az újszülött gyermeknek a lehetőséget az életre – fogalmazott Lauer Tamás a Magyar Kurírt tájékoztatva.

Magyar Kurír