Máriagyűdön mindnyájan egyek vagyunk – Fogyatékkal élők búcsúját tartották a kegyhelyen

Hazai – 2022. május 23., hétfő | 20:15

Fogyatékkal élő embertársaink és kísérőik, valamint zarándokok vettek részt a máriagyűdi kegyhelyen május 20-án megtartott búcsún. A mintegy háromszáz résztvevő azzal a szándékkal érkezett a Máriagyűdi Szűzanyához, hogy oltalmát kérjék, ami reményt ad számukra betegségeikben, szenvedéseikben és megpróbáltatásaik során.

A búcsú alkalmából személyesen fogadta az érkezőket és ünnepi szentmisét mutatott be a bazilikában Keresztes Andor plébános, aki a Szűzanya közbenjárását kérte a jelenlevőkért.

A Szűzanya öröme itt és most ti vagytok, akikkel ezt a búcsúi szentmisét ünnepeljük – fordult a fogyatékkal élőkhöz és kísérőikhez Keresztes Andor, majd hozzátette: „Nagyon örülök, hogy itt vagytok, mert mindig tanulunk tőletek, mégpedig azt, hogy milyen jó az Isten. Az Isten szeretetét ti gyönyörűen, szépen és tisztán tudjátok továbbadni, és mi ebből a szeretetből erőt merítünk, a ti életetekből mi is épülünk. A ti életetek, a ti létetek a tiszta szeretet. Azért fontos ez a mai búcsú, mert csak veletek együtt teljes Máriagyűd, veletek együtt teljes Mária öröme és a mi örömünk is. Ne feledjétek, Máriagyűdön mindnyájan egyek vagyunk” – zárta szentbeszédét a plébános.

A liturgia után a kegyhely munkatársai szeretetvendégséggel várták a parkban a résztvevőket, akik kézműves-foglalkozásokon vettek részt, és önfeledt perceket élhettek meg közös éneklésben és táncban.

Akinek kedve volt, elsétált a Fájdalmas Szűzanya kegyhelyen található szobrához, ahol közösen imádkoztak, hogy erősítse meg mindnyájukat a kereszthordozásban. A búcsúról a résztvevők szerény ajándékot vihettek haza magukkal: rózsafüzért, valamint a Szűzanyát ábrázoló csodás érmet és szentképet.

A búcsúra érkeztek az egyházmegye területéről és azon túlról is: Pécsről, Szekszárdról, Dombóvárról, Kozármislenyből, Bólyról, Pálfáról, Barcsról, Budapestről. A búcsúra ellátogatott Riegl Gábor, Siklós város polgármestere is.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Máriagyűdi Kegyhely

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria