Máriagyűdön tartották a pécsi egyházmegyei iskolák tanév végi hálaadását – KÉPRIPORT

Hazai – 2019. június 20., csütörtök | 9:46

Negyedik éve adnak együtt hálát a lezárult tanév sikereiért, örömeiért a Pécsi Egyházmegyéhez tartozó oktatási intézmények tanulói és tanárai Máriagyűdön. A június 13-án az egyházmegye kiemelt kegyhelyén tartott eseményen tíz iskola közel ötszáz diákja vett részt. Az ünnepi szentmisét Udvardy György megyéspüspök mutatta be.

Udvardy György pécsi megyéspüspök kezdeményezésére minden évben elzarándokolnak az egyházmegye fenntartásában működő iskolák diákjai és tanárai Máriagyűdre, hogy Szűz Mária közbenjárását kérjék és hálát adjanak az elmúlt iskolai tanévért.

A főpásztor az idei tedeumon hangsúlyozta: „Egészen bizonyos, hogy mindenki úgy tért haza, hogy megerősödött, bátorodott. Biztos, hogy úgy tért haza, hogy nem azonnal, de valamikor az életében megkapta azokat az igaz javakat, amiket kért. Ezért szeretném, hogy iskolai éveitek alatt jó néhányszor el tudjatok jönni ide. Külön-külön és együtt is.”

Tóth László Ákos közoktatási főmunkatárs a zarándokhelyen való hálaadás fontosságáról beszélt. „A diákok itt megtapasztalhatják, mit jelent egy zarándokhelyen aktívan részt venni egy olyan tevékenységben, ami köti őket a zarándoklathoz, a zarándokhelyhez. Legfőképpen az istenkeresés módjait, útjait próbálhatják felfedezni. (...) vége van a tanévnek, amit méltó módon szeretnénk lezárni. Úgy, ahogy elkezdtük. Ahogy a munkánkat, úgy a tanévet is hálaadással szeretnénk befejezni.”

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria