Mátrafüreden rendezik meg a második Gubacs Fesztivált

Hazai – 2019. augusztus 21., szerda | 17:24

A családosokat hívják a Gubacs Fesztivál 2019 címmel augusztus 22. és 25. között a mátrafüred–sástói Mátra Kempingben tartandó rendezvényre.

A Magyar Cserkészszövetség által szervezett fesztivál kettős célt szolgál: szeretnének lehetőséget biztosítani az aktív cserkészkorosztályból már kinőtt felnőtt cserkészeknek, hogy találkozhassanak régi barátaikkal, és igény szerint újra megtalálják helyüket a mozgalomban; továbbá ajtót kívánnak nyitni a külvilág felé, hogy akik még nem találkoztak a cserkészettel, de magukénak vallják az értékeit, megismerkedhessenek velük és tevékenységükkel.

A fesztivál programjának összeállításakor a szervezők figyeltek arra, hogy minden generáció megtalálja az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. Kiemelten fontosnak tartják, hogy értéket közvetítsenek, kapcsolatépítési és együttműködési lehetőséget biztosítsanak a magyarországi és Kárpát-medencei ifjúsági közösségek, illetve társadalmi ügyek iránt elkötelezett civil szervezetek számára.

A programok között található apródképző, a „Ne pazarolj!” csomagolásmentes bolt workshopja, kézműves-foglalkozások, „Pucolj ki!” szabadulószoba, társasjátékok, játszótér, cserkészprogramok, civil standok, előadások, Nulla Hulladék workshop a HuMuSz Szövetség szervezésében. A résztvevők megismerhetik a vakvezető kutyák feladatát; lesz gyakorlati elsősegélyképzés, Szociopoly interaktív színházi társasjáték, bábszínház, számháború, családi sorverseny (baráti társaságoknak is), kocsmakvíz, tájékozódási vetélkedő, panorámatúra, esti tábortűz, koncertek és táncházak. Fellép a PASO, Ferenczi György és az 1ső pesti rackák, a Besh o droM, a Hahó Együttes, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és még sokan mások.

A térítésmentes szálláshelyek a Mátra Kemping területén már beteltek. A szervezők még néhány sátorhelyet fenntartanak az arra vágyóknak. A helyszín tömegközlekedéssel is elérhető: autóval érkezőknek ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak a kemping területén. A résztvevők az étkezésről maguk gondoskodhatnak a kempingben található étteremben, büfékben, illetve saját alapanyagokból készítve a tábor főzőhelyein.

A rendezvény a „Lépj át a határaidon!” projekt keretében valósul meg. További információk a fesztivál honlapján találhatók.

Forrás és fotó: Gubacs Fesztivál

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria