Még lehet jelentkezni a meddőséggel küzdő házaspárokat segítő szaktanácsadók képzésére

Hazai – 2021. december 8., szerda | 16:31

December 17-ig lehet jelentkezni az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) 2022 februárjában induló képzésére, melynek keretében orvos vagy teológus végzettségű jelentkezőket készítenek fel a meddőséggel küzdő házaspárok támogatására.

A Budapesten zajló, négy féléves, szakirányú, „Reproduktívegészség-fejlesztő és meddőségi (mentálhigiénés vagy lelkigondozói) szaktanácsadó” elnevezésű képzést a 2019 óta zajló Anna-Joachim program szakembereivel és szakmai tapasztalataira építve állították össze. Segítő foglalkozású, orvos vagy teológus alapdiplomával rendelkező jelentkezőket várnak.

„Olyan szakembereket szeretnének képezni, akik mentálhigiénés/lelkigondozói eszközökkel, keresztény szellemiségben vagy arra nyitott módon támogatják a meddőséggel küzdő párokat, preventív szemléletükkel elősegítik a reproduktív egészség fenntartását és növekedését egyéni és társadalmi szinten egyaránt” – fogalmazott Homokiné Hollósi Mária Cecília, az AVKF oktatója, az Anna-Joachim program szakmai vezetője, a februárban induló képzés szakfelelőse.

A képzés korszerű, interdiszciplináris ismereteket nyújt a reproduktívegészség-fejlesztés elméletéről és gyakorlatáról, a termékenységi problémák mentálhigiénés vonatkozásairól és kezelésük bizonyítottan hatékony módszereiről, csakúgy, mint a humán reprodukció orvosi megsegítésének lehetőségeiről és az örökbefogadás társadalmi, jogi és pszichológiai kérdéseiről. Hangsúlyt kap a hivatásszemélyiség kialakításának önismereti megalapozása, a preventív szemlélet elsajátítása, a kutatásmódszertani és diagnosztikai elvek megismerése és az önálló szakirodalom-feldolgozás készségének kialakítása is.

Jelentkezni december 17-ig lehet motivációs levéllel és önéletrajzzal az Apor Vilmos Katolikus Főiskola honlapján.

A képzésről további információ ITT és ITT találhatók.

Forrás: Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria