Megáldották az új mentőautókat Kaposváron

Kishírek – 2020. június 18., csütörtök | 11:25

Június 17-én, szerdán délelőtt a kaposvári Kossuth téren adták át azt a két új mentőautót, mely a későbbiekben a városi mentőállomáson teljesít szolgálatot. A gépjárműveket Bálint Gábor katolikus pap áldotta meg.

Az átadóünnepségen Szita Károly polgármester elmondta: évente mintegy negyvenezer esethez riasztják a mentőautókat, melyek körülbelül kétmillió kilométert futnak. Ilyen teljesítmény mellett indokolt, hogy állandóan frissítsék a gépjárműállományt, hisz ezzel a mentősök életeket mentenek.

A gépjárműveket Bálint Gábor katolikus pap áldotta meg: „Úgy gondolom, hogy ezek gépek. Szépek és jók, de önmagukban nem érnek semmit. Akkor válnak értékessé, ha olyan emberek ülnek bennük, akik a szakmai tudásukat és emberségüket az embertársaik szolgálatába állítják. A mentőautókat fogom megáldani,

de alapvetően nem a járműveket mint gépeket áldom meg, hanem a bennük dolgozó bajtársakat és a majdan bennük utazó betegeket.

Bízom benne, hogy nem csak balesetmentesen, hanem sikeresen, és a legfontosabbat és legértékesebbet, az emberi életet mentve fognak tudni dolgozni ezekkel az eszközökkel.”

„Urunk Istenünk, tőled jön az áldás teljessége, s áldó könyörgésünk hozzád emelkedik. Kérünk, védelmezd jóságosan szolgáidat, akik ezeket az eszközöket használni fogják, s most bizakodó áhítattal hozzák eléd. Add, hogy a világ tökéletesítésén, embertársaink életének megmentésén tevékeny munkálkodással dolgozzanak. Maguk és övéik életét fenntartsák. Törekedjenek előmozdítani mind a társadalmi haladást, mind az életet, s nevedet együtt dicsőítsék! Krisztus, a mi Urunk által. Ámen” – hangzottak az áldás szavai.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria