Megáldották a kismamákat, az édesanyákat és családjaikat Munkácson

2018. április 12., csütörtök | 12:09

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén – idén április 9-én – a munkácsi Tours-i Szent Márton-székesegyházban bemutatott szentmise végén Majnek Antal megyéspüspök megáldotta az édesanyákat és a kismamákat.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegyében több mint tízéves hagyomány, hogy Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a szentmise után a papok egyesével megáldják a gyermeket váró édesanyákat. A kezdeményezést a hívek kezdettől fogva örömmel fogadták – a szintén Gyümölcsoltó Boldogasszony napjához kapcsolódó lelki adoptálás mellett e gesztussal is szeretnék felhívni a figyelmet a meg nem született gyermek méltóságára.

Az áldást – a hívek kérésére – kiterjesztették a kisgyermekes édesanyákra és minden édesanyára. E napon családjukkal együtt egyenként áldást kapnak, épp úgy, ahogy Szent József ünnepén az édesapákat áldják meg családjukkal együtt.

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén Munkácson, a székesegyházban Majnek Antal megyéspüspök a reggeli szentmise végén a hívekkel együtt elimádkozta a lelki adoptálás imáját. Ezt megelőzően, rövid beszédben arra kérte az édesanyákat, hogy mindig fogadják el a következő gyermeket, Isten ajándékát; senki ne kövesse el az egyik legszörnyűbb bűnt, ami létezik, és senki ne biztasson ilyenre mást, mert annak is ugyanakkora a bűne.

A liturgia végén megáldotta a jelen lévő kismamákat, édesanyákat és családjaikat.

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Ehhez a cikkhez ajánljuk
Rovat: Külhoni
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda