Megáldották a szombathelyi Szent Márton Köpenye Alapítvány központját

Hazai – 2020. június 9., kedd | 12:09

Székely János megyéspüspök június 5-én megáldotta a Szent Márton Köpenye Alapítvány központját Szombathelyen. A szervezet az Annunciáta nővérek egykori rendházában talált otthonra.

A Szent Márton Köpenye Alapítvány szombathelyi jótékonysági szervezet. Munkatársai és segítői már jó ideje azon fáradoztak, hogy az alapítvány munkáját megkönnyítendő központot alakítsanak ki. Erre most az Annunciáta nővérek egykori rendházában találták meg a helyet. Mint Székely János püspök elmondta, amikor a nővérek elköltöztek Szombathelyről, és az épületet az egyházmegyének átadták, az volt a kérésük, hogy olyan tevékenység folytatódjon a falak között, amely rendjük szellemiségéhez méltó. Ezért döntött úgy az egyházmegye, hogy idősotthont alakít ki az épületben, de itt működik a Görögkatolikus Szervezőlelkészség és a Szent Márton Köpenye Alapítvány is.

A főpásztor megáldotta azokat a helyiségeket (iroda, közösségi helyek, gyermekfoglalkoztató), amelyek biztosítják az alapítvány működését.

„Célunk a rászorulók felkarolása, legyenek azok gyermekek, felnőttek vagy családok” – nyilatkozta Gombos Adrienn, az alapítvány vezetője. A központ helyiségei jó lehetőséget kínálnak a személyes foglalkozásra, a beszélgetésre és a közösségi programokra is. Az alapítvány céljai között az is szerepel, hogy segítse a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből szabadultak visszailleszkedését a társadalomba. Sokuk számára ugyanis segítség és lehetőségek híján szinte egyenes út vezet vissza a bűn világába és így a börtönbe.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye és vaol.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria