Megáldották a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálatának kibővített épületét

Hazai – 2019. december 5., csütörtök | 9:51

Bemutatkoztak Marton Zsolt váci megyéspüspöknek a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központja és a fenntartásában működő szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetői. A találkozó alkalmával a főpásztor megáldotta a szolgálat kibővített váci épületét.

A megjelenteket Pálfay Gellért, a szolgálat igazgatója köszöntötte, majd az evangélium felolvasása után Marton Zsolt mondott beszédet az irgalmas szeretetről. A főpásztor hangsúlyozta, Jézus nem osztott parancsokat tanítványainak, csak egyszer, amikor megparancsolta a szeretetet. „A parancsra nem lehet visszakérdezni, hanem végre kell hajtani! – hangsúlyozta Marton Zsolt, majd feltette a kérdést: – Hogyan lehet parancsra szeretni? A választ akaratunkban és a Krisztus-követésben találjuk meg. Azt kell tennünk, amit Jézus tenne a helyünkben, ez sokszor szenvedéssel és áldozatvállalással jár. Ez a jézusi szeretet, és ebben van benne az Ő ereje. Az érzelmi szeretet egy további ajándék.” Ezt követően a főpásztor megáldotta a kibővített épületet, és Isten áldását kérte a szolgálat dolgozóira és gondozottjaira.

Az áldást követően Pálfay Gellért igazgató mutatta be röviden a szolgálat sokszínű tevékenységét, kiemelve, hogy tizennégy intézmény fenntartói, amelyekben tízféle – szociális, egészségügyi, gyermekvédelmi feladatkörökhöz tartozó – szolgáltatást látnak el közel négyszázan. Elmondta, a szolgálatot 2014-ben azzal a céllal alapították, hogy a korábban az egyházmegye által működtetett szociális és gyermekvédelmi intézmények fenntartói feladatait ellássa, és új szolgáltatásokat biztosítson, azok szakmai és pénzügyi felügyeletét gyakorolja. Hangsúlyozta: munkájukhoz sok szeretetre, irgalomra és a Jóisten által adott erőre van szükség.

Az igazgató beszéde után a Szamaritánus Szolgálat intézményeinek vezetői is bemutatták tevékenységüket, majd kötetlen beszélgetés keretében megosztották tapasztalataikat a főpásztorral és egymással. A találkozó szeretetvendégséggel ért véget.

Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Bölönyi Gabriella

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria