Megjelent az Új Ember 2020. július 26-i száma

Hazai – 2020. július 22., szerda | 19:25

Az Új Ember ez évi harmincadik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Lapunkban nagyinterjút közlünk Müller Cecíliával. Az országos tiszti főorvos a szíve felett, a nyakláncán viselt keresztjével is megvallja istenhitét. A koronavírus-világjárvány intenzív napi helytállást megkövetelő időszakáról is kérdeztük az országos tiszti főorvost, akit a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége a közelmúltban Szent Adalbert-díjjal tüntetett ki.

A Család rovatban a 8. oldalon a ShoeShine alkotói közösség 2014-ben megjelent CommonPost című sorozatának legutóbbi alkalmáról közlünk tudósítást. A sorozat célja társadalmi problémák feldolgozása, ösztönzés a válaszkeresésre. A CommonPost-filmklubban július 12-én az Így jártunk a nőkkel – Elköteleződés, szex című filmet tűzték műsorra. Az alkotásról Stumpf Kata a rendező Huszár Domonkossal, Bellovics Gábor jezsuita szerzetes pappal, Fally Veronika mozgás- és táncterapeutával és Hamar Donát vloggerrel beszélgetett.

A Balatonnak lelke van című cikkünkben tudósítást közlünk arról, hogy rendalapítójukról emlékeztek meg a tihanyi bencések, a Mozaik rovatban pedig arról olvashatnak, hogy a Pannonhalmi Főapátság állami támogatással sörfőzdét létesített Ravazdon, és a négy belga típusú sörrel a települést „felhelyezte a fénykorát élő magyar egyházi sörkultúra térképére”. Az alaptípust – a Blonde szűretlen világos sört – a nyár italának szánják a pannonhalmi bencések.

A Mértékadó kulturális mellékletben Pallós Tamás interjúját olvashatják Zichó Viktorral, aki óriási missziója, a Csoma Útján Expedíció után idén június 7-én ért célba a 19. századi magyar vándor, nyelvtudós, a tibetológia atyja dardzsilingi síremlékénél. Közel 14 ezer kilométeres kerékpáros, gyalogos út áll a hegy- és sziklamászásban gyakorlott és a téli sportokban is jártas fiatal sportember mögött, aki élményeit élvezetes stílusú blogbejegyzések és előadások formájában adja tovább. A vele készült beszélgetés az ihletadó Kőrösi Csoma Sándor alakjának felidézésével kezdődik.

Petrőczi Éva a világhírű magyar származású fotográfus, Robert Capa alakját idézi fel két könyvet is ajánlva. A Kissé elmosódva – emlékeim a háborúból, valamint a Vér és pezsgő. Robert Capa élete és kora című kötet a Park Kiadónál jelent meg. 

A Jegyzet rovatban Apróságok címmel Ferdinandy György író rövid feljegyzéseit olvashatják.

A Természetrajz rovatban Schmidt Egon ezúttal hűvösvölgyi barangolásairól ír. 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria