Megjelent a Doktoranduszok Országos Szövetsége Hittudományi Osztályának legújabb tanulmánykötete

Nézőpont – 2020. január 24., péntek | 9:52

A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciájának most megjelenő tanulmánykötete a 2019. március 1. és 3. között Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán megrendezett szimpóziumon elhangzott előadások írott formáját tartalmazza.

A háromnapos tudományos együttlét alkalmával kilenc szekcióban nyílt lehetősége a résztvevőknek megvitatni egymással legfrissebb kutatási eredményeiket. Az előadók nagy része a hazai és nemzetközi hit- és vallástudományi doktori iskolák kutatója, így az olvasó e cikkekben bepillantást nyerhet a teológiai gondolkodás legfrissebb eredményeibe. Az egyes szekciók munkáját az adott tudományterület egy-egy kiemelkedő professzora vezette, aki szakmai tanácsaival járult hozzá az előadók tudományos fejlődéséhez.

A tanulmánykötet elején kaptak helyet a konferencia főelőadóinak – Csiszár Klára (Linz–Kolozsvár), Patsch Ferenc SJ (Róma) és Nagypál Szabolcs (Budapest) – írásai.

A nagy múltú konferenciát a Doktoranduszok Országos Szövetsége Hittudományi Osztálya szervezte, és hagyományosan az osztály éves programjai közé tartozik. Munkájukkal olyan tradíciót szeretnének folytatni – és egyben tovább is fejleszteni – mely már több éve meghatározó lehetőség mindazon PhD-hallgatók számára, akik határainkon innen, akár pedig azon túl arra tették fel tudományos pályájukat, hogy a hit misztériumát tanulmányozzák a lehető legkülönfélébb aspektusokból.

A konferenciasorozat következő alkalmát Egerben rendezik meg 2020. február 28. és március 1. között, amelyen közel száz előadó tarthat beszámolót legfrissebb kutatási eredményeiről.

A tanulmánykötet az osztály további kiadványaival együtt letölthető INNEN.

Szöveg: Kiss Gábor/DOSZ Hittudományi Osztály

Fotó: DOSZ Hittudományi Osztály

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria