Megkezdte közép-amerikai útját XVI. Benedek pápa

Kitekintő – 2012. március 23., péntek | 11:41

A Szentatya március 23-án reggel indult el hatnapos apostoli útjára, melynek során Mexikóba, majd Kubába látogat. 9.50-kor indult a pápai gép a római Fiumicino repülőterről.

A pápa, várhatóan, közép-európai idő szerint 23.30-kor, helyi idő szerint délután fél 5-kor érkezik a mexikói Leon városába. A főváros repülőterén ünnepélyes fogadást tartanak tiszteletére, melyen beszédet mond a Szentatya.

XVI. Benedek március 26-áig tartózkodik a közép-mexikói Guanajuato fővárosában; innen indul tovább a pápalátogatás második állomására, Kubába.

Mint ismeretes, e közép-amerikai látogatás Benedek pápa 23. külföldi apostoli útja. A Szentatya, aki a közeljövőben, április 16-án ünnepli 85. születésnapját, első alkalommal tesz látogatást Amerika spanyol nyelvű országaiban.

Megérkezése után XVI. Benedek a pápamobillal a 1,5 milliós Leon – a repülőtértől 30 kilométerre fekvő – városközpontjába érkezik. Március 24-én, szombaton az esti órákban a Casa del Conde Rul palotában Felipe Calderon mexikói elnökkel találkozik. Ezt követően a gyermekeket köszönti a Szentatya.

A mexikói pápalátogatás csúcspontjaként XVI. Benedek március 25-én, vasárnap szentmisét mutat be Leon Guanajuato Bicentenario parkjában. A szertartásra 750 ezer résztvevőt várnak.

A pápalátogatást a www.benedictomexico.mx honlapon követhetik percről percre az érdeklődők. A weboldalt már hetek óta működteti a mexikói püspöki konferencia.

kép: MTI

Magyar Kurír

(gj)