Megleltem, akit szeret az én lelkem – Fogadalomtétel a szociális testvéreknél Csíkszeredában

Megszentelt élet – 2021. május 28., péntek | 12:44

A pünkösd a Szociális Testvérek Társasága kiemelt ünnepe: amellett, hogy a világegyházzal együtt örvendeznek a Szentlélek kiáradásán, a szerzetesközösség ekkor tartja a fogadalomtételeket és -újításokat is. Gábor Csilla SSS írását szerkesztve közöljük.

A Szociális Testvérek Társasága Romániai Kerületében ennek megfelelően örömteli eseményre került sor: Czimbalmos Emília testvér örökre elkötelezte magát arra, hogy – amint a fogadalmi imában imádkozzuk – Isten segítségével szétárasztja maga körül az ima, a lelkiség és a szeretet szellemét, enyhíti a szenvedést, építi Isten országát az egyesek lelkében és a hazában.

Ugyanebben a lelkületben újította meg fogadalmát Székely Csilla testvér.

A felemelő és megrendítő, ugyanakkor bensőséges eseményt a csíkszeredai Szent Kereszt-templomban tartották, a kerület tagsága, kültagjai, a fogadalmat tevők rokonai és barátai jelenlétében, a járványügyi előírások betartásával.

A szentmisét Tamás József nyugalmazott püspök, a közösség régi barátja celebrálta, aki homíliájában a Szentlélek kegyelmi ajándékaira irányította a figyelmet, majd arra bátorította a fogadalmat tevőket (és minden jelenlévőt), hogy ezen ajándékok használatával teremjék a tisztaság, a frissesség, az üdeség, a jó érdekében vállalt úttörés üdvösséges gyümölcseit, teremtsenek békét, aranyozzák be környezetük életét.

A fogadalmat tevő és újító testvérek önátadását és bizalmát a zsoltáros ihletésű, bencés lelkiségű közösségekben szeretettel énekelt antifóna fejezi ki: „Fogadj el engem, Istenem, Szent Igéd szerint, hogy neked éljek, és ne szégyeníts meg engem, mert tebenned bíztam, Uram.”

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Kiss János

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria