Megnyílt a szalézi centenáriumi év vándorkiállítása

Megszentelt élet – 2013. január 10., csütörtök | 10:51

A centenáriumi év alkalmából rendezett interaktív, fiatalokat megszólító Utolsókból lesznek az elsők – A szalézi csoda címmel vándorkiállítást a szalézi rend. A kiállítást január elején nyitották meg Nyergesújfaluban.

A hangsúlyozottan játékos, szórakoztató jellegű, a látogatót aktivitásra késztető kiállítás képet ad a szalézi rend múltjáról, jelenéről.

A nyergesújfalui Városháza alagsori kiállítótermében január elején tartották az Utolsókból lesznek az elsők – A szalézi csoda ünnepélyes megnyitóját. A Szalézi-Irinyi Középiskola diákjai műsort adtak; majd az iskolaigazgató, Lux Ambrus és Ábrahám Béla tartományfőnök üdvözölték a megjelenteket.

A kiállítást Mihelik Magdolna polgármester asszony nyitotta meg, méltatva a különleges alkalmat és a rendhagyó tárlatot. Kiemelte: a szalézi rend úgy a múltban, mint a jelenben fontos szerepet játszik Nyergesújfalu életében.

A tárlat szervezője és megálmodója B. Varga Judit. A mintegy 700 karton dobozból álló, rendhagyó kiállítás része egy olasz típusú csocsóasztal, egy doboztotó és még sok más érdekesség.

A jövőben az iskola diákjai kalauzolják majd a látogatókat. A kiállítás január végéig tekinthető meg Nyergesújfalun; majd más helyszíneken lesz látható az országban: elsősorban iskolákban, kollégiumokban vagy azok közelében levő kiállítóhelyeken. Következő állomása Mazőnyárádon lesz februárban.

szaleziak.hu/Magyar Kurír