Megöltek egy papot Kenyában

Kitekintő – 2018. december 12., szerda | 17:08

Fegyveres rablás áldozata lett John Njoroge Muhia kenyai lelkipásztor a főváros, Nairobi közelében fekvő Kikuyu településen. A pap éppen a helyi bankba tartott, hogy befizesse a hívek adományait.

Miközben John Njoroge Muhia a bankba tartott, négy motoros bűnöző állította meg autóját egy félreeső helyen. Arra kényszerítették, hogy adja át táskáját. A pap habozása láttán az egyik rabló előrántotta pisztolyát, és rálőtt a szélvédőre. A golyó eltalálta a lelkipásztor mellkasát. A bűnözők megragadták táskáját és mobiltelefonját, majd elhajtottak. Egy szemtanú a közeli építkezésről hallotta a pisztolylövéseket, és a két elkövetőt is látta elmenekülni. John Njoroge Muhia a kórházba szállítás közben meghalt.

„Nagyon elszomorít bennünket John atya meggyilkolása. Az Úr szolgájának megölése elfogadhatatlan” – nyilatkozta Francis Kiarie, aki együtt dolgozott a lelkipásztorral. John Njoroge Muhia 56 éves volt. 1994-ben szentelték pappá. Az elmúlt években Kinooban végezte papi szolgálatát, a Szent Péter-plébánián – adta hírül a Fides missziós hírügynökség.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria