Megtartotta éves ülését a Székesfehérvári Egyházmegye Pasztorális Tanácsa

Hazai – 2022. december 8., csütörtök | 10:40

Összehangolt plébániai és egyházmegyei programok, a pasztoráció új útjai, a paphiány okozta kihívások és a 2023-as év központi programjai volt a témája a Székesfehérvári Egyházmegye Pasztorális Tanácsa ülésének november 29-én.

Spányi Antal megyéspüspök bevezető gondolataiban hangsúlyozta a kapcsolat jelentőségét. Meg kell találnunk az igazi kapcsolatot Istennel, önmagunkkal, közösségeinkkel és a körülöttünk élőkkel: ez az alapja annak, hogy megtaláljuk belső erőforrásainkat mindabban, ami a mi feladatunk. Kisebb-nagyobb közösségeink egymásban épülnek egymásra. Ezért ami a plébániai közösségekben történik, az az egyházmegyét is érinti, és ez fordítva is igaz. Tudjunk egymásról, találkozzunk egymással – ahol lehet, éljük meg közösen a hitünket! – buzdított a főpásztor.

A tervezett programok ezt a kapcsolatot szolgálják, ehhez kívánnak tartóvázat és támogatást adni a plébániai, valamint az egyházmegye területén működő katolikus lelkiségi közösségek számára. Ezután Ugrits Tamás pasztorális helynök hónapokra lebontva ismertette a 2023-as központi programokat, amelyekre minden plébánia közösségét várják. Ezek a programok december során kikerülnek az egyházmegyei honlapra (havi lebontásban az Eseménynaptárból lesznek elérhetők) és a papság, valamint minden hívő számára előre tervezhetők lesznek.

Szerző: Berta Kata

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria