Megújult a bazitai templom

Hazai – 2016. február 1., hétfő | 12:39

Hosszú évek munkáját követően kívül-belül megújult a Zalaegerszeghez tartozó Bazita temploma. Veres András szombathelyi megyéspüspök január 30-án áldotta meg a templomot.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Bazita korábban önálló település volt, ma Zalaegerszeg egyik városrésze. Mivel távol fekszik a városközponttól, körülbelül nyolc kilométerre, a helyiek fontosnak tartották, hogy saját templomot építsenek. Ez két ütemben történt: az 1940-es években kezdődött az építkezés, majd az ’50-es évek végén történt bővítéssel nyerte el mai formáját a templom. A most befejeződött felújítás még az 1990-es években kezdődött. Akkor a tetőzetet teljesen lecserélték. 2013-ban önkormányzati képviselői felajánlásnak köszönhetően kerülhetett sor a vízszigetelés elvégzésére. Később az egyházmegye, a hívek és az önkormányzat anyagi támogatásából folytatódhattak a munkálatok: újravakolták az épületet, emellett színezték is.

A templomot Veres András megyéspüspök áldotta meg január 30-án. A főpásztor beszédében kiemelte: napjainkban sokan vannak, akik nem látogatják a templomot, pedig ez a mi otthonunk, ahová bármikor hazajöhetünk, betérhetünk. És így lehet része az embernek abban az örömben és békében, amit Isten tud nekünk adni.

Az ünnepi szentmisére nemcsak a helyiek jöttek el, hanem Zalaegerszeg kertvárosi részéből is érkeztek hívek.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria