Megújult a besenyőtelki plébánia épülete

Hazai – 2020. február 12., szerda | 18:44

Megújított vízvezetékek, központi fűtés, közösségi mosdó, konyha – befejeződött a besenyőtelki plébániaépület felújítása. A helyiségeket Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg, miután ünnepi szentmisét mutatott be a Heves megyei község templomában február 9-én.

A főpásztor a Szent Lőrinc tiszteletére ajánlott plébániatemplomban bemutatott szentmisén az evangélium szavait idézve hangsúlyozta: fontos, hogy mi, keresztények világítsunk, és hogy só legyünk ebben a világban. Ehhez azonban nekünk magunknak is ízessé kell tennünk az életünket az eucharisztikus Jézus által. 

Ternyák Csaba örömének adott hangot, hogy élő közösség működik ezen a plébánián, melynek tagjai fontosnak tartják az ügyek előbbre vitelét. A plébániaépület megújulása után a templom külső felújítását tervezik. Mindez a közösség erejét mutatja.

Keresztségünk által Jézus Krisztus kegyelmi jegye ott van rajtunk. És ha gyengeségeink miatt meg is lazul vele a kapcsolatunk, mindig új kegyelmeket kapunk, hogy kapcsolódásunk hozzá újból megerősödjön – fogalmazott prédikációja végén az érsek. Az ünnepi szentmisét követően megáldotta a plébániaépület megújult helyiségeit.

Varga Pál plébániai kormányzó a Szent István Televízió kérdésére úgy fogalmazott: a látható a láthatatlanért van, minden külső megújulás a belső megújulást szolgálja.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria