Megújult katolikus óvodát áldottak meg Miskolcon

2019. február 22., péntek | 13:49

Ünnepélyes keretek között adták át február 20-án a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita tagóvodáját.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A magyar állam, valamint az Európai Unió 100 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatásából megvalósult felújítás keretében kicserélték a nyílászárókat, szigetelték és akadálymentesítették az épületet, kifestették és új bútorokkal rendezték be a termeket, valamint logopédiai helyiséget is létesítettek.

A korábban Weöres Sándor nevét viselő óvoda ünnepélyes átadóján elsőként Mariscsák István, a katolikus általános iskola igazgatója, majd Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere köszöntötte a vendégeket. Pfliegler Péter elismerését és örömét fejezte ki, hogy a megyeszékhely önkormányzata, valamint az Egri Főegyházmegye közös munkájának eredményeként felújították az óvoda elavult épületét, melynek tulajdonosa Miskolc, fenntartója pedig az Egri Főegyházmegye.

Az ünnepi eseményre a gyermekek és pedagógusaik műsorral készültek. Az óvodások műsora után Ternyák Csaba egri érsek kedves szavakkal fordult a gyerekekhez, majd köszönetet mondott az óvoda dolgozóinak, az óvodapedagógusoknak a szeretettel végzett munkájukért. Az átadóünnepség végén az egri érsek megáldotta a megújult óvodaépületet.

Forrás és fotó: Fojtán László

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink – olvasta már?
ferenc-papa-ha-nem-bocsatasz-meg-testvereidnek-isten-sem-bocsat-meg-neked
Ferenc pápa: Ha nem bocsátasz meg testvéreidnek, Isten sem bocsát meg neked!

A Szentatya április 24-én folytatta a Miatyánkról szóló katekézissorozatát. Ma is az Úr imájának arról a mondatáról elmélkedett, amelyben azt kérjük, hogy az Úr engedje el adósságainkat, vétkeinket, amint mi is elengedjük embertársainkét. Beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2019. április 24., szerda
az-otodik-evangelium-egy-multfeltaro-evtized-szentfoldon-voros-gyozo-akademikus-professzorral
Az Ötödik Evangélium – Egy múltfeltáró évtized a Szentföldön Vörös Győző akadémikus professzorral

A kutatások lenyűgöző eredményeiről és a 20. századi „előkutatásokra” visszatekintő dokumentációkból már a harmadik reprezentatív akadémiai monográfiája jelent meg. Húsvét alkalmából az „Ötödik Evangélium” üzeneteiről kérdeztük Vörös Győzőt.

2019. április 24., szerda