Megújult a teremi görögkatolikus templom

Hazai – 2019. július 11., csütörtök | 10:52

Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök szentelte fel a megújult görögkatolikus templomot július 7-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Terem községben.

Hosszú volt az út, mire a templom és a helyi közösség idáig elérhetett – fejtette ki beszédében Szocska Ábel megyéspüspök. A főpásztor felidézte a múltat, amikor az ősök rövid idő alatt sikeresen felépítették a templomot, majd arra biztatta a jelenlévőket, hogy a jövőben is igyekezzenek továbbadni ezt a lendületet a fiataloknak, próbáljanak meg az ősök nyomába lépni.

„Isten templomai vagyunk, a bennünk lévő Lélek által. A templom mit sem érne, ha a hívek lelki üdvösségét nem szolgálná, ha nem járnának oda. Fáradoznunk kell azon is, hogy ne csak a mindennapi dolgok legyenek meg, hanem a lelkünk is épüljön, szépüljön. Ápolni kell lelkünket is, amire ez a templom segítségül szolgál” – fogalmazott Szocska Ábel.

A főpásztor utalt Damaszkuszi Szent Jánosra, a templom védőszentjére, akinek életét bemutatva irányította a hívek figyelmét a lélek megújítására, építésére, és arra, hogy az ő mintájára kell fáradozni a lelkek gondozásán. Szocska Ábel arra buzdította az ünneplőket, hogy igyekezzenek alázattal és engedelmességgel közeledni Istenhez, ahogyan azt János is tette szerzetesként.

A templomszentelést családi nap követte a parókián.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria