Mert nem a félelem lelkét kaptuk – Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún Hajdúdorogon

Hazai – 2020. november 18., szerda | 9:00

A járvány miatt elmarad a hagyományos adventi gyertyagyújtás Hajdúdorog főterén. Idén minden vasárnap a város Facebook-oldalán online követhető ünnepi műsor részeként gyújtják meg a gyertyákat. Az első vasárnapon, november 15-én Kocsis Fülöp érsek metropolita üzenetet küldött a hajdúdorogiaknak.

Amikor meggyújtjuk az első lángot, elsősorban az jusson eszünkbe, amit szent Pál írt: „Mert nem a félelem lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét” (2Tim 1,7). Most különösen fontos meghallanunk a karácsony igazi üzenetét: nincs mitől félni, mert nem hagy magunkra az Úr – fogalmazott üzenetében Kocsis Fülöp. – Folyamatosan közeledik hozzánk, és éppen a legnehezebb helyzetekben – betegségben, anyagi gondok között – megmutatja magát az Isten. Nem kell félnünk semmitől, mert velünk az Isten.

Hétről hétre újabb és újabb gyertyákat gyújtunk meg az adventi koszorún – egyre nagyobb lesz a fény otthonainkban és a lelkünkben. Ha az erő, a szeretet és a józanság lelkét befogadjuk, ha hagyjuk, hogy ez vezessen minket e negyven napon át és egész életünkön keresztül, akkor egyre jobban megértjük Isten közeledését.

Mi lehetne jobb készülődés karácsonyra ebben a valóban nehéz időszakban mint az, hogy ne féljünk? Hogyan tudjuk megtalálni az erőt ehhez? Éppen azzal, hogy tudatosítjuk: közeledik az Úr.

A teljes ünnepi műsort ITT lehet visszanézni. Kocsis Fülöp metropolita gondolatait pedig ITT lehet meghallgatni.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Hajdúdorog város Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria