Minden gyógyulás kezdete az, hogy felfedezzük Jézus jelenlétét – Tízéves a homrogdi templom

Hazai – 2021. október 26., kedd | 11:23

Szentségimádással, szentmisével, az Egri Érseki Fiúkórussal és az Eucharist zenekarral ünnepelt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Homrogd hívőközössége abból az alkalomból, hogy tíz éve szentelték fel a Krisztus Teste és Vére-templomot. Az október 22-i ünnepi szentmise főcelebránsa Majnek Antal munkácsi megyéspüspök volt.

A közösségi teret is magában foglaló modern templomépület az elmúlt tíz évben számos lelki programnak adott otthont, nemcsak a helyi, hanem a környező települések közösségei számára is.

Az Eucharisztia évében határozta el az építkezést a kis közösség – mondta el Veress Zoltán plébános. Jó érzés ide betérni, mert érezni, hogy árad a kegyelem az Oltáriszentség titulusát viselő templomban – tette hozzá a lelkipásztor.

Az esemény a zenei sokszínűség és a különböző műfajok együttműködésének ünnepe is volt, hiszen az Egri Érseki Fiúkórus, valamint a Gável testvérek által fémjelzett Eucharist zenekar – egy-egy önálló minikoncerten túl – közösen végezték a hálaadó szentmise zenei szolgálatát.

Majnek Antal szentbeszédében az Eucharisztiára helyezte a hangsúlyt. A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye főpásztora rámutatott, ez a teremtő Atya legnagyobb ajándéka számunkra.

A szeptemberi eucharisztikus világkongresszusról szólva úgy fogalmazott, akik részt vettek rajta, azoknak hála és öröm költözött a szívébe. Isten ezzel az eseménnyel azt akarta, hogy figyelmünk az ő eucharisztikus jelenlétére szegeződjön. Az ember számára ez az élet forrása és csúcsa, a boldogulás ezen a földön. Minden gyógyulás kezdete az, hogy felfedezzük Jézus Krisztus jelenlétét, szeretetét, és felismerjük, hogy az igazság szól hozzánk a szerető Atyától.

A jubileumi ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Szöveg és fotó: Federics Róbert

Forrás: Egri Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria