Ne felejtsd el katolikus hittanra íratni gyermekeidet! – Idén nem akárhogy buzdítják a szülőket

Hazai – 2020. április 15., szerda | 11:37

A mostani időszakban zajlik az iskolai beiratkozás folyamata, amikor lehet dönteni a katolikus hit- és erkölcstan választásáról. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelősége tájékoztató kampányt indított az oktatásról, illetve szeretne lehetőséget nyújtani arra, hogy jobban megismerhessék a szülők által kiválasztott iskolában tanító hitoktató kollégákat.

„A jó szülők a gyerekeiknek a legszebbet, a legjobbat akarják adni, amivel az életben találkoztak” – mondta Erdő Péter bíboros abban a videóban, ahol arra buzdítják a szülőket, hogy idén se felejtkezzenek meg a gyermekeik hitoktatásáról. „És valóban: a tanítás, az oktatás sok kincset, sok értéket közvetít a fiatalok felé. De a hitoktatás az, ami megmutatja, hogy az egésznek értelme van. Hogy értelme van az életünknek, hogy boldogok lehetünk itt, ebben a földi életünkben, és az örökkévalóságban is. 

Kedves szülők! Az idei rendkívüli helyzetben is gondoljatok rá, hogy hittanra írassátok gyermekeiteket!”

A videóban Erdő Péter bíboroson kívül meghallgathatunk négy szülőt is a katolikus hittannal kapcsolatos tapasztalatairól:

„Számomra a reményről beszél” – nyilatkozta Süveges Gergő újságíró, kommunikációs tréner. „Arról, hogy jónak lenni, meg embernek maradni nem azért kell, hanem azért lehet, mert van Valaki, aki végtelenül szeret engem. (...) Én ezt a felszabadító, boldogító, reményt adó üzenetet szeretném átadni a gyerekeinknek is. Ezért járnak katolikus hittanra.”

„Olyan alapot ad, amely örök életre szól. És szó szerint Örök életre!” – lelkesít mindenkit a döntésben Joós Andrea tanár, előadó, a népszerű Élménybiológia Facebook-oldal alapítója.

Semsei Rudolf és felesége, Dobay Eszter közgazdászok, a Házasság Hete 2020 nagykövetei így látják a katolikus hittantanulás gyümölcseit: „Csodálatos látni, hogy négy gyermekünk a katolikus hitben és védelmében közösen élik meg a keresés élményét” – mondta Rudolf.

„Egyre közelebb kerülnek Krisztushoz, egyre inkább megérzik az Ő támaszát és szeretetét” – tette hozzá Eszter.

Bővebb információért kattints IDE.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelősége; NEK

Fotó: Unsplash

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria