Ne féljünk küzdeni, fejlődni – Böjte Csaba mutatott be tanévnyitó szentmisét Székelyhídon

Külhoni – 2020. szeptember 23., szerda | 16:48

Böjte Csaba OFM tanévkezdő szentmisét mutatott be szeptember 19-én a székelyhídi plébániatemplomban.

Csaba testvérrel koncelebrált Kuglis Gábor székelyhídi, valamint Kiss Márton éradonyi plébános. A szentmisében nemcsak a gyerekekért, hanem a tanárokért, a szülőkért és a támogatókért is imádkoztak.

Böjte Csaba külön köszöntötte a szertartáson jelen lévő gálospetri, nagyszalontai, dévai és székelyhídi gyerekeket és nevelőiket.

Csaba testvér prédikációjában arról beszélt, hogy a mai gyerekek sokszor elégedetlenek, mert nehéz a tanulás, elkényelmesedtek a modern világban, megterhelésnek tartják az iskolát. A papoknak, pedagógusoknak az a dolguk, hogy megmutassák: Jézusnak se volt könnyű dolga, vállalni kell a kihívásokat, hiszen ilyen az élet: tanulni kell szorgalmasan és folyamatosan fejlődni kell.

Olykor hagyni kell, hogy a gyerek maga küzdjön, csinálja csak meg a házi feladatát úgy, ahogy tudja, hiszen a létért is küzdeni kell. „Gyerekek, ne féljetek tanulni, küzdeni, hinni és imádkozni! – buzdított Böjte Csaba. – Ne nevessük ki azt, aki feladja, hanem bátorítsuk, hogy legyen kitartó és küzdjön, hiszen Jézus is küzdött az emberiségért, a jóért.”

Hisszük, hogy amit együtt kérünk a mennyei Atyától azt Ő meg is adja nekünk. Kérjük Isten áldását, imádkozzunk, hogy egy ragyogó napfényes tanévet élhessünk együtt meg itt az Érmelléken és az egész Kárpát-medencében – mondta beszéde végén a ferences szerzetes.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria