Német, amerikai és kínai segítség is érkezett a milánói egyházmegyei karitásznak

Kitekintő – 2020. április 6., hétfő | 13:27

Világszerte megmutatkozik az együttérzés és a segítőkészség e nehéz időben. Európa legveszélyeztetettebb városa Milánó, Lombardia székhelye. A hetek óta tartó „ostromállapot” miatt a közegészségügyi dolgozókat, de a papok, szerzetesek és az egyházi önkéntesek is kimerültek. A napokban érkezett német, amerikai és kínai segítségnek nemcsak konkrét haszna van, de erősíti a megfáradt szíveket is.

A kölni érsekség és a stuttgarti egyházmegye a napokban gyűjtést szervezett az ötmillió lelket számláló egyházmegye számára. A most ugyancsak nagy veszélynek kitett Amerikai Egyesült Államok Catholic Relief Service segélyszervezete is adományt gyűjtött a „milánói testvéreknek”. A távoli Kína Jinde Charities szeretetszolgálata 10 ezer szájmaszkot juttatott el Milánóba. A pénzadományt és a maszkokat a helyi egyház karitászcsoportjain keresztül főként a hajléktalanokhoz és a szegény családokhoz juttatják el közvetlenül.

Luciano Gualzetti, a Caritas Ambrosiana igazgatója elmondta: „Ezekben a rendkívül nehéz napokban a testvéri egyházak támogatása a nagylelkűség tanúbizonysága. Február 24-e óta, ahogy elkezdődött a harc a járvánnyal szemben, a milánói karitász nyolc nagy egysége naponta 5 és fél tonna élelmiszert oszt ki a rászorulóknak. Ennek a mennyiségnek a fele korábban egy hétre elegendő volt. Élelmiszercsomagokkal 16 ezer 500 családot érünk el, melynek kiosztásában 126 plébániai karitászcsoport vesz részt. Szálláshelyeink éjszakára megnyílnak, menzáink pedig egész nap nyitva vannak a hajléktalanok és rászorulók előtt.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria