Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás Hatvanban

2007. október 4. csütörtök 09:21

Szeptember 23-án tartották a Szent Erzsébet jubileumi évében meghirdetett, Szent Erzsébet életét és legendáit feldolgozó Rózsacsoda Gyermekrajzpályázat díjkiosztó ünnepségét. A kiállítás október 13-ig tekinthető meg.

A kiállítás fõvédnökei Jókai Anna Kossuth- és Stephanus-díjas írónõ, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete, valamint a Nõk a Nemzet Jövõjéért Egyesület volt. A kiállításra több mint 500 rajz érkezett 10 országból: Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából, Finnországból, Lengyelországból, Peruból, Olaszországból, Kanadából és Szlovákiából.

A tartalmas műsorral egybekötött díjkiosztó ünnepségen, amelyen külföldi alkotók is részt vettek, 34 aranydiplomát és számos különdíjat osztottak ki. Az ünnepségen köszöntőt mondott Beer Miklós váci megyéspüspök és Jókai Anna Kossuth- és Stephanus-díjas írónő, akik hangsúlyozták, milyen nagy szükség van a mai számítógépes világában is arra, hogy alkotásra bírjuk a gyerekek képzeletét.

A kiállítás október 13-ig megtekinthető a hatvani Moldvai Gyõzõ Galériában keddtól péntekig 9-től 17 óráig, szombaton 9-től 14 óráig. Bővebb információ a www.g-portal.hu/kicsinyek60 oldalon található – tájékoztatta szerkesztőségünket Gardynik Katalin, az egyik szervező.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
hirdetés
Vezető híreink - olvasta már?
kanonoki-eskutetel-kalocsan
Nemcsak díszruhával jár, elköteleződéssel is – Kanonoki eskütételt ünnepeltek Kalocsán

Szent Lukács ünnepén, október 18-án, Kalocsán nemcsak a 67. születésnapját ünneplő főpásztort, Bábel Balázst köszöntötték. Ekkor tették le esküjüket a káptalan kinevezett tiszteletbeli kanonokjai is a székesegyházban bemutatott szentmisén.

2017. október 20. péntek
konferenciaval-es-kiallitassal-emlekeztek-meg-pyrker-janos-laszlo-ersekrol-egerben
Konferenciával és kiállítással emlékeztek meg Pyrker János László érsekről Egerben

Pyrker János László érseki beiktatásának 190. évfordulója alkalmából október 17-én és 18-án emlékkonferenciát szervezett az Egri Főegyházmegye az egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpontban.

2017. október 20. péntek