Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás Hatvanban

2007. október 4. csütörtök 09:21

Szeptember 23-án tartották a Szent Erzsébet jubileumi évében meghirdetett, Szent Erzsébet életét és legendáit feldolgozó Rózsacsoda Gyermekrajzpályázat díjkiosztó ünnepségét. A kiállítás október 13-ig tekinthető meg.

A kiállítás fõvédnökei Jókai Anna Kossuth- és Stephanus-díjas írónõ, a Magyar Rajztanárok Országos Egyesülete, valamint a Nõk a Nemzet Jövõjéért Egyesület volt. A kiállításra több mint 500 rajz érkezett 10 országból: Magyarországról, Romániából, Szerbiából, Ukrajnából, Finnországból, Lengyelországból, Peruból, Olaszországból, Kanadából és Szlovákiából.

A tartalmas műsorral egybekötött díjkiosztó ünnepségen, amelyen külföldi alkotók is részt vettek, 34 aranydiplomát és számos különdíjat osztottak ki. Az ünnepségen köszöntőt mondott Beer Miklós váci megyéspüspök és Jókai Anna Kossuth- és Stephanus-díjas írónő, akik hangsúlyozták, milyen nagy szükség van a mai számítógépes világában is arra, hogy alkotásra bírjuk a gyerekek képzeletét.

A kiállítás október 13-ig megtekinthető a hatvani Moldvai Gyõzõ Galériában keddtól péntekig 9-től 17 óráig, szombaton 9-től 14 óráig. Bővebb információ a www.g-portal.hu/kicsinyek60 oldalon található – tájékoztatta szerkesztőségünket Gardynik Katalin, az egyik szervező.

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Rovat: Hazai
Vezető híreink - olvasta már?
kuldetesunk-nem-egyszemelyes-feladat-beiktattak-hortobagyi-cirillt-az-uj-pannonhalmi-fo
Küldetésünk nem egyszemélyes feladat – Beiktatták Hortobágyi Cirillt, az új pannonhalmi főapátot

A bencés rend alapítójának, Nursiai Szent Benedeknek főünnepén, március 21-én iktatták be tisztségébe az új pannonhalmi főapátot, Hortobágyi T. Cirillt, Szent Asztrik apát 86. utódát.

19:03
ferenc-papa-miserol-az-aldozasban-jezus-is-magahoz-vesz-minket
Ferenc pápa a miséről: Az áldozásban Jézus is magához vesz minket!

Március 21-én a Szentatya folytatta katekézissorozatát a szentmiséről, e héten az áldozásról elmélkedett. Azt hangsúlyozta, hogy az Eucharisztia gyógyszer is számunkra, és amikor áldozunk, nemcsak mi vesszük magunkhoz Jézust, hanem ő alakít magába minket.

19:54